Õpioskuste talgud

Mai esimesel laupäeval toimusid õpioskuste talgud. Sinna võistlusele pääsesid piirkonna eelvooru esimene ja teine koht. Meie koolist said sinna ka ühed tublid õpilased viiendast A-st. Selle päeva tiimi koosseisus olid Rebeka Hinno, Artur Saabas, Anita Uussalu, Hardi Lahe ja Paul Johann Mere. Võistluse graafik oli täis toredaid tegevusi, mis kestsid kokku 6 tundi. Talgud algasid väikese sissejuhatusega ning sellele järgnes palju nuputamist. Ülesanneteks olid näiteks plakati koostamine, erinevad raskemad ja kergemad katsed ja loomulikult ka nuputamisülesanded. Kui pikk ja mõtlemist vajav osa päevast möödas, oli puhkamis aeg. Saime lõpuks jälle kokku ka oma õpetajaga, kes rääkis, et ka nemad olid meiega samasid mõistatusi lahendanud. Loomulikult ei saanud puhata ega jutustada üleliia palju. Kohe järgneski teiste osavõtjate plakatite hindamine, mis oli suurepärane võimalus toetada oma kaasvõistlejaid ergutava tagasisidega. Siin jäime küll natuke ajahätta, sest meile oli planeeritud ägedad töötoad oma huvide järgi, kuhu rõõmuga lippasime. Valikus oli programmeerimine, origami, teaduse töötoad, hiiglasliku klaveri mängimine ja veelgi palju põnevat. Kõik töötoad olid ääretult põnevad. Pika päeva jooksul anti meile ka kolm korda süüa. Peale kõiki tegevusi algas päeva pingeliseim osa. Kes saavutas võidu? Võitja välja kuulutamisega viivitati lausa kakskümmend minutit, sest meie punktid olid üsna tasavägised. Päeva parima tulemuse kõiki voore kokku arvestades pälvis Tartu Kesklinna Kool. Kahjuks rohkem infot me pingerea kohta teada ei saanud. Autasustati loomulikult kõiki osavõtjaid ning oligi aeg läinud nagu linnutiivul. Vaikselt hakkasidki võistlejad naeratused näol suured plakatid käes üle kogu Eesti oma koju naasma.

Anita Uussalu

Kommenteerimine on keelatud.