Esmaabi loeng

Meil käis külas kooliõde ja tema praktikant. Nad olid meile ettevalmistanud põneva ja hariva esitluse. Meile õpetati, kuidas õnnetuse korral või vigastuse korral anda esmaabi. Täpsemalt said osad proovida kunsthaava peal, mis vahenditega ja kuidas seda puhastada  ja siis sidemetesse panna. Meile õpetati veel, mida teha, kui inimene minestab, kui ninast hakkab verd jooksma, kui on põletik või põrutus, mida teha siis kui on luumurd ja veel teisi õnnetusi ja vigastusi.  Vaatasime toredaid videoid ja üks neist oli, kuidas üks poiss tõmbas endale söögi ajal midagi kurku, õnneks tema sõber, kes teadis kuidas aidata ja mis võtteid kasutada, tuli kohe appi. Hiljem tuli sellelt poisilt see toiduaine kurgust välja ja kõik oli korras. Meie õppisime seda võtet, kuidas aidata ja osad said meile ka näidata. Tund oli väga tore ja lahe. Saime palju uusi asju teada ja  hulgaliselt targemaks. Järgime tund hakkame juba usinasti seda teemat õppiuma põhjalikumalt.
Mia Liinsoo

Kommenteerimine on keelatud.