Kunsti- ja tööõpetuse tunnid

Koolis kunstitundides konstrueerisime ise prismasid, kolmnurkseid ja kuubikuid.

Distantsõppe ajal harjutasime hobuse joonistamist värviliste pliiatsitega, tagasi kooli tulles joonistasime suksusid juba guaššidega. Eks nüüd oli näha, kes oli oma hobuse ise joonistanud ja kellel olid pereliikmed oma andekust näidanud. Aga valmisid siiski ilusad tööd, ka tausta värvisime seekord pintsliga mitte edasi-tagasi maalides, vaid pintsliga täpitades.

Järgmisena joonistasime üksikut õitsevat õunapuud. Seekord oli küll nii, et õpetaja näitas tahvlil ette ja meie tegime järele. Toonisime värve ja tausta “plätserdasime” paksu pintsliga. Puu tüve ja oksad joonistasime alt üles liikudes imepeenete pintslitega. Valged õied täpitasime kolmekaupa ja võis mõne ka õrnalt roosaga teha. Lõpuks olid tööd imeilusad. Veel joonistasime harilikuga ja kasutasime kasetüvede maalimiseks maalriteipi. Kaunistasime kriitidega kooliõue.                                                       

Üsna kooliaasta lõpus punusime sõbrapaelu, või kaelaehteid või mida igaüks neist teha soovis, sest mõni õpilane läks nii hoogu, et 20 cm asemel punus mitu meetrit paela valmis.       

 

Kommenteerimine on keelatud.