Ajarännak aastasse 1869

Tallinna Reaalkool rändas ajas tagasi 150 aastat … taaslavastati esimene laulupidu koos simmaniga. Meie klass sai loosiga Ambla koori rolli. Kuna tol ajal laulupeole naisi ei lubatud, siis esinesid ainult meeskoorid. Rongkäigus ja peol võisid ikka tüdrukud ka osaleda. Ettevalmistus võttis päris pika aja. Lipu õmbles meile Koidu ema, kes kasutas hiljutise Ambla valla lipu ja vapi värve.  

Lapsed tõid fotosid laulupeo ajaloost ning oma lähedast või enda pilte pidulistena.

Päev algas gümnasistide Annika ja Elina esitlusega laulupidude ajaloost. Tüdrukutel olid seljas oma kodukoha rahvariideid.

Seejärel kogunesime saali, et koos üks laul laulda, pikniku pidasime koolihoovis ja siis tehti suurejooneline foto kõikidest reaalikatest kooli staadionil.

Rongkäigus kõndisime 4-kaupa läbi linna Kalevi Spordihalli. Ilmataat just ei hellitanud. Laulupidu oli vägev, koos ajalooliste isikute kõnede, pasunakoori ja meeskooriga. Pidu lõppes simmaniga, mille lõpuni ka meie klassi 10 õpilast vapralt vastu pidasid.

Tore on, et lapsed olid võimalikult ajastutruult riides ning paljudel oli toidukorv või -komps tänapäevase kilekoti asemel kaasas.

Kommenteerimine on keelatud.