Salongiõhtu luulest ja luuletajatest, luulele ja luuletajatele

“Luule, see ei tule tuulest…” kirjutas Anna Haava oma luuleridades

14. novembril kogunes osa Reaali gümnaasiumiperest pimedal õhtul aulasse, et üheskoos väärtustada luulet ja poeete. Õhtu juhatasid sisse ning võtsid kokku õpetajad Kristi Koit ja Martin Saar ning luuleõhtuga käis kaasas tee ja koogitükike. Sõna võtsid mitmed gümnasistid valitud luuletustega, mis käsitlesid luule ja poeedi olulisust, olemust jms. Kel luule esitamisega rohkem, kel vähem kogemust – kõik olid oodatud lugema värsiridu. Nii sattusin ka mina publiku ette esitama Archibald MacLeishi luuletust “Ars Poetica”, mis käsitles väärtusi, mida luuletus peaks kandma ja lugejale edastama. Eriti kõnekaks osutusid viimased read: “A poem should not mean, but be“. Kerge närviga suutsin edastada publikuni oma luuletuse, mis sulandus üheks kõigi teiste võrratute esitustega. Kogu õhtu oli tõeline hingepuhastus tavapäraste koolipäevade vahel.

Aitäh kõigile osavõtjatele ja korraldajatele väärt elamuse eest! Seda kogemust millegagi võrrelda ei anna, sest millega saaks võrrelda õhtut, kus saab nautida jumalikkust.

Autor: Sandra

Kommenteerimine on keelatud.