Enne jõuluvaheaega

Viimasel koolinädalal aastas 2018 toimus meil palju lõbusaid üritusi ja tegevusi.

17. detsembril oli Salmes Advendikontsert, kus esinesid koorilauljad, tantsijad, bänd ja ka mõned sooloesinejad. Kontserdi lugu rääkis sellest, kuidas taheti üht vana talumaja maha müüa, aga lõpuks sai see pere aru, kui väärtuslik see maja on. Tantsijad ja lauljad jäljendasid tegevusi ja rääkisid lugusid, mis olid seal majas toimunud. Esinemised olid jaotatud nelja aastaaja vahel, alustades kevadest, lõpetades talvega.

Esinejatega oli näha üht seaduspära: mida vanemast klassist, seda väsinum inimene välja nägi. Algklasside lapsed olid loomulikult väga energilised, kuid gümnasistid andsid endast parima, et näha välja ärkvel. Vaatamata väsimusele, tulid esinemised hästi välja. Kõik võtsid end väga hästi kokku ja panid esinemisse palju emotsiooni.

18. detsembril käisime klassiga kinos vaatamas filmi “Eia jõulud Tondikakul”.  Film rääkis sellest, et Tondikakul soovitakse kogu mets maha raiuda, aga Eia ja ta sõbrad saaksid seda takistada, kui nad tõestavad kaitsealuse liigi pesitsemist sellel alal. See oli huvitav ja hästi filmitud ning noor peategelane oskab väga hästi näidelda. Soovitan ka teistel seda filmi vaadata.

20. detsembril pandi kooli koridori püsti Kalevlaste Maleva näitus. Sõjamehed tutvustasid meile igasuguseid sõjarelvi ja kuidas neid kasutada. Need olid muidugi mängurelvad, aga need olid rasked ja neid sai samamoodi laadida, nagu päris relvi. Näituse tõttu olid mõned tunnid kümne minuti võrra lühemad ja kõikidel klassidel oli üks pikem vahetund, mille jooksul nad said sõjatehnikat uurida.

21. detsembril toimusid igasugused töötoad. Töötoad kestsid veidi üle kahe tunni ja siis toimus klassijuhataja tund. Mina isiklikult käisin Gregoriuse koraali töötoas, kus õpetati vanaaegse noodikirja lugemist ja selles stiilis laulmist, kuid oli ka palju teisi valikuid, näiteks plakati disainimine ja Piret Otsa ringmängud. Kõige toredam on see, et viimasel päeval polnud üldse koolitunde.

Kuna kõik reaalikad olid väga väsinud ja kõigi mõtted olid juba vaheajal, oli väga tore, et viimasel nädalal saime rohkem lõbutseda.

Emma

Lisa kommentaar