Võimlemispidu

28. novembril toimus Võimlemispidu. Seekord oli meil aega kava kokku panna 5 nädalat, aga mõned tunnid jäid ka ära.

Kava idee tuli Liisil, me plaanisime teha Eurovisioonil olnud eesti lauludest popurrii. Laulu lõpliku versiooni panime kokku lugudest “Rockefeller Street”, “Rändajad”, “Play”, “Verona”, “Leto svet” (ja lisasime ka natukene “Vaata mind”), “Kuula”, “La Forza” ja “Everybody”. Alguses oli neid laule natuke rohkem, aga see oleks kokku tulnud liiga pikk, seega võtsime need ära. Soovisime kindlasti panna “Rändajatesse” Jakobi ja Elisa soolo, sest nad oskavad hästi tantsida ja meie hulgas pole palju selliseid, kes tantsimisest päriselt huvitatud on.
Kuna Liisil tuli idee ja mina olen juba kaua aega tantsimisega tegelenud, olime me alguses peamised juhid. Kahjuks harjutasime me väga suures saalis, kus kõik kajas, ning seekord pidime tegema kava kogu klassiga, mistõttu pidi õpetamiseks väga kõvasti karjuma, niisiis otsustasin proovida kuidagi teistmoodi õpetada. Ma kutsusin mõned inimesed kokku ja me tegime midagi sellist nagu “õpetajate klubi”, kellega me peale tunde kokku saime, arutasime, mis kavas võiks olla ja siis pidime kõik koos seda edasi õpetama. Algselt olid seal Liisi, Elisa, mina, Jakob ja Erik, kuid siis tulid veel mõned inimesed juurde, osad selleks, et aidata, osad lihtsalt pealtvaatajateks. Soovisime arvu viie kandis hoida, sest mida vähem erinevaid inimesi, seda vähem erinevaid arvamusi. Ideed tulid küll lihtsamalt, aga õpetusviis ei tulnud hästi välja. Plaani järgi pidi 5 “õpetajat” endale 5-6 inimest võtma, kellele ta eelnevalt kokku lepitud kava selgeks õpetab, sest siis peab korraga ainult üle 5, mitte 27 õpilase karjuma, aga teistele see mõte ei meeldinud, nii et proovisime viiekesi korraga 27 õpilast õpetada. See tegi asja veel raskemaks, sest detailide osas olid meil erinevad arvamused ja kõik juhtisid omamoodi erinevast saali otsast. Lõpuks otsustasime, et ikka ainult mina tegelen kava edasi õpetamisega, aga plaani pidasime ikka koos.

Enamasti seadsime kava nii: igas loos on paar sooloinimest, kes imiteerisid selle loo lauljat, keskel olid selle loo taustatantsijad ja taga olid taustatantsijate taustatantsjiad, kes ei soovinud olla rambivalguses või olid natuke tagapool lihtsalt massi vähendamiseks, sest vahel vähem on rohkem.
Nädal aega enne esinemist olid meil kõik liigutused olemas, aga meil oli veel palju vaja harjutada, et liigutused meeles oleksid ja ilusamini välja tuleksid. Mõned kohad läksid meelest ära, aga üldiselt tuli see paremini välja, kui ma alguses arvasin.
“Rockefeller Streeti” solist oli Kristiina koos oma taustatantsijatega, kelleks olid Mihkel, Mikk, Marko ja Hannes. “Plays” olime kõik ühes massis, “Veronas” püsis sama mass, aga Erik jäljendas Koit Toomet ning ma tegin väikese soolo. “Leto svetis” tulid ette Rednar, Aleks ja Erik, kes olid Eesti lipu värvides. “La Forzas” tegime me ringi, mille keskele läks Jakob, kes vallandas oma pika valge kleidi. Siis tõstis väike grupp ta õhku ja samaaegselt tegid teised ringis kätega lainet. “Everybodyga” hüppasime kõik püsti ja lihtsalt tantsisime.
Ma arvan, et me võime kõik tulemuse üle uhked olla. Kahjuks sel aastal auhindu ei jagatud, aga vähemalt saime kogemuse võrra rikkamaks.

Emma

https://drive.google.com/file/d/1vdJ7TqY8B3PogClhmCs7AKT3ZYsbqCI3/view?usp=sharing

Lisa kommentaar