Orienteerumine Kanepis

Ühel vahval septembrikuu reedel toimus Kanepis Eesti koolinoorte orienteerumismeistrivõistlus. Sellest on põhjust kirjutada, sest võib öelda, et meil on kõige kõvem orienteerumisklass terves koolis. Meie klassi esindas suisa kolm sportlast.

See aasta oli välja panna ainult gümnaasiumi meeskond, kus kokku oli kaheksa liiget. Ilmaga oli tõesti vedanud, sest taevas oli pilvitu ja päikesepaisteline ning tuuleiili ka ei puhunud. Seega eeldused olid kõik olemas. Stardid olid üsna lähestikku ja kuna oli tegu valikorienteerumisega, siis said kõik kasutada enda tugevusi. Mõnele meeldib võidelda end läbi võsa ja sellega läbida vähem vahemaad või teisele meeldib minna kindla peale välja ning joosta mööda rada pikema ringi. Rajal igaüks ikka nägi kedagi omadest ja sai öelda paar julgustavat sõna.

Lühidalt on valikorienteerumine selline, et kõigil on samasugused kaardid, kus on peal kõik 30 kontrollpunkti ja eesmärk on neist võimalikult palju läbida. Iga kontrollpunkti läbimine annab kolm punkti. Maksimaalne raja läbimise aeg on üks tund ning iga alustatud minut, mis ületab seda aega on üks trahvipunkt maha.Lõpetamine läks kõigil kiireks ja meie tiimist oli ainult paar tükki, kes ei saanud trahvi. See aga ei seganud meid teenimast poodiumikohti.

Koolide arvestuses võitis Reaalkool esikoha ja kaks isiklikkuvõitu tulid ka meie klassi: teine koht Ragnar Kranberg ja kolmas koht Mihkel Paumverk.  Suurepärase tulemuse tegi ka Oliver Annus.

Kõiki aspekte arvesse võttes oli üdini positiivne kogemus.

Kommenteerimine on keelatud.