Orienteerumine Kanepis

Ühel vahval septembrikuu reedel toimus Kanepis Eesti koolinoorte orienteerumismeistrivĂ”istlus. Sellest on pĂ”hjust kirjutada, sest vĂ”ib öelda, et meil on kĂ”ige kĂ”vem orienteerumisklass terves koolis. Meie klassi esindas suisa kolm sportlast.

See aasta oli vĂ€lja panna ainult gĂŒmnaasiumi meeskond, kus kokku oli kaheksa liiget. Ilmaga oli tĂ”esti vedanud, sest taevas oli pilvitu ja pĂ€ikesepaisteline ning tuuleiili ka ei puhunud. Seega eeldused olid kĂ”ik olemas. Stardid olid ĂŒsna lĂ€hestikku ja kuna oli tegu valikorienteerumisega, siis said kĂ”ik kasutada enda tugevusi. MĂ”nele meeldib vĂ”idelda end lĂ€bi vĂ”sa ja sellega lĂ€bida vĂ€hem vahemaad vĂ”i teisele meeldib minna kindla peale vĂ€lja ning joosta mööda rada pikema ringi. Rajal igaĂŒks ikka nĂ€gi kedagi omadest ja sai öelda paar julgustavat sĂ”na.

LĂŒhidalt on valikorienteerumine selline, et kĂ”igil on samasugused kaardid, kus on peal kĂ”ik 30 kontrollpunkti ja eesmĂ€rk on neist vĂ”imalikult palju lĂ€bida. Iga kontrollpunkti lĂ€bimine annab kolm punkti. Maksimaalne raja lĂ€bimise aeg on ĂŒks tund ning iga alustatud minut, mis ĂŒletab seda aega on ĂŒks trahvipunkt maha.LĂ”petamine lĂ€ks kĂ”igil kiireks ja meie tiimist oli ainult paar tĂŒkki, kes ei saanud trahvi. See aga ei seganud meid teenimast poodiumikohti.

Koolide arvestuses vÔitis Reaalkool esikoha ja kaks isiklikkuvÔitu tulid ka meie klassi: teine koht Ragnar Kranberg ja kolmas koht Mihkel Paumverk.  SuurepÀrase tulemuse tegi ka Oliver Annus.

KĂ”iki aspekte arvesse vĂ”ttes oli ĂŒdini positiivne kogemus.

Kommenteerimine on keelatud.