Let’s rets!

Kui terved 4 pĂ€eva tĂ€is pidu ja pillerkaart, kuid ka korralikke katsumusi, mida mĂ”ned meist tunnevad kĂ”ige paremini vast NeljapĂ€eva Hommiku nime all,  olid lĂ”pule jĂ”udmas, oli siiski vaja lĂ€bida veel viimane tuleproov – reedeĂ”htune rebaste ristimine. Koolimajja saabusime teadmisega, et armsatel jumalatel vĂ”ib ĂŒkskĂ”ik mida meile varuks olla. Ja me ei pidanud pettuma. Abituriendid olid korraldanud meile erinevad “töötoad”, kuigi Ă”igem nimetus oleks vast piinakambrid. Ka koridorides ei lastud meil rahulikult kĂ”ndida, vaid pidime roomama, silmad kinni minema, kĂŒkkis kĂ”ndima ja ega jumalate ideed veel eelmainituga ei piirdunud. Pakuti teravaid elamusi, jagati igat sorti elutarkusi ning saime taaskord tĂ”estada.  LĂ”puks juhatati meid pimesi lĂ€bi koolimaja ja kui silmad avada lubati, istusid kĂ”ik grupid aulas kĂŒĂŒnalde ĂŒmber. Tseremoonial kutsuti rebased nimepidi ette, kus ootas ees mÔÔgaga ristimine.   PĂ€rast seda liikusime edasi laua juurde, kus istus direktor, Ă”ppeala- ja klassijuhatajad. Pidime kirjutama oma allkirjad, sellega tĂ”otades, et oleme Reaalkooli vÀÀrilised ja jĂ€rgime pĂ”himĂ”tet :„Üks kĂ”igi ja kĂ”ik ĂŒhe eest!”. Natuke oli tunne kĂŒll, et kirjutaks nagu abieluvaralepingule alla ja peaks laskma enne oma advokaadil lepingu ĂŒle vaadata.  Aga pimedas usalduses kirjutasime alla. PĂ€rast tseremoonia lĂ”ppu, lĂ”ppes ka ristimine. Enne lahkumist saime veel nĂ€idata, et  133. lend tĂ”epoolest toob Reaali seksikuse tagasi. Tagasivaate retsinĂ€dalast saab kokku vĂ”tta ĂŒhe vĂ€ga lihtsa lausega:

“Ma arvasin, et Reaalkoolis on kĂ”ik nolifer’id, aga oi, kuidas ma eksisin.”

– Stenver PĂ€rn 2016

Mis sai sellel Ă”htul edasi, selle kohta on igaĂŒhel juba erinev lugu rÀÀkida.

Mirel ja Eliise

Kommenteerimine on keelatud.