Ajarännak 1869

2. mail reisisime ajas 150 aastat tagasi, aastasse 1869, millal toimus esimene üldlaulupidu. Sellel päeval toimusid meil temaatilised tunnid ja hiljem ka simman ning rongkäik.

Tulime kooli teiseks tunniks ning suundusime aulasse ühislaulmisele, kus lausime Vene keisririigi selleaegset hümni – “Jumal keisrit kaitse sa”. Seejärel toimus meie klassil matemaatikatund, kus me lahendasime murdekeeles nuputamisülesandeid ja kontrollisime neid. Peale seda oli meil klassijuhatajatund, seal tegime viktoriini. Kõige viimasena oli meil liikumise tund, kus tantsisime rahvatantse.

Seejärel suundusime vihmasele staadionile ja tegime grupipildi ning hakkasime liikuma Kalevi halli. Kõndisime sinna rongkäigus ja lehvitasime uhkelt omatehtud Tori lippe (loosi käigus sai meie klass teemaks Tori kihelkonna). Lõpuks jõudsime läbi lompide Kalevi halli, kus algas laulupidu.

Alguses pidasid kõnesid selle aja tuntud isikud ja tegelased, kes olid ka vastavalt kostümeeritud. Siis laulsime mõned laulud ja kuulasime, kuidas poistekoor laulis. Peale seda hakkas simman ja paljud läksid koju. Ülejäänud tantsisid vanu rahvatantse ja nautisid muusikat.

PS! Me jäime ka mõnele pildile ajalehtede koostatud galeriides, vaata, kas tunned meid ära!

Delfi:
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-tallinna-koolilapsed-pidasid-sombuses-tallinnas-esimese-uldlaulupeo-rongkaiku?id=86088793

Pealinn:
http://www.pealinn.ee/tallinn/fotod-sajad-kooliopilased-taaselustasid-esimese-uldlaulupeo-n241070

Grupipilt
Peo algust ootamas

Tekst: Ingrid

Pildid: klassijuhataja

Lisa kommentaar


Warning: Undefined variable $user_ID in /data02/virt58214/domeenid/www.real.edu.ee/htdocs/ajaveeb/wp-content/themes/hoolekandeselts/comments.php on line 68

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.