Taani päev

28. märtsil saime järjekordselt koolitööst puhkust. Tähistasime Taani päeva põnevate tegevustega.
Kolmanda tunni ajal tuli meile külla üks Taanimaalt pärit sõjaväelane, kes töötab praegu Eestis. Ta õpetas meile taanikeelseid sõnu ja lauseid, näiteks kuidas öelda, kui vana sa oled, või kuidas küsida restoranis toitu. Taanlastel on ka mõned tähed, mida ei kasutata kusagil mujal maailmas. Need on sarnased meie täpitähtedele, aga on ikka omapärased.
Viienda tunni ajal tegime taaniteemalist Kahooti. Alustamisele kulus palju aega, sest programmi oli sisse häkitud. Mängu tegijad proovisid seda lahendada, aga roboteid lisati kogu aeg juurde. Lõpuks oli seal 800 mängijat.
Teiseks oli raske internetiga ühendada, sest kõik kolm paralleelklassi võtsid mängust korraga osa. Tormi oli vahepeal teisel kohal (või isegi esimesel, sest esimene oli tõenäoliselt robot), aga lõpus jäi kahjuks neljandale kohale.
Kahootist sai palju uut infot Taani kohta, kõige huvitavam oli minu jaoks see, kui palju taanlased jalgrattaid armastavad. Sain teada, et Taanis on iga inimese kohta keskmiselt üks ratas ja autosid on peaaegu kolm korda vähem kui rattaid.

Emma

 

Lisa kommentaar