Ühe meie armastatud klassijuhataja kõne

Lugupeetud juhtkond, õpetajad, klassijuhatajad, abituurium ja teised tegelased. Lõpetasin selle sama kooli 16 aastat tagasi. Olen endale teadaoleva elu olnud numbrite fänn. Alates aastast 2000, kui siia kooli tulin, ka Reaalkooli fänn. Ma ei oleks täna teie ees, kui ma poleks nakatunud Reaali vaimuga. Siit tänane esimene number:

0: See on protsent, et ka teie sees on Reaali vaim, kui te pole osalenud kooliüritustel.

Olgu see siis klassi väljasõidud, Terve lennu reis Soome, kus umbes pooled teist merehaigeks jäid või tänane lõpukell, esimene kord 3 aasta jooksul, kus terve gümnaasium on Reaali traditsioonilisel üritusel koos. Ära ei saa unustada ka sõrmuste saamist vanglas, olen enam kui kindel, et teised Reaali lennud on suutnud vanglamüüre vältida. Reaali VAIM

1: See on see legendaarne 1 kõikide, kõik 1 eest tunne, mis siin koolis võiks tekkida. Kui klassikaaslane, lennukaaslane, koolikaaslane on hädas ning vajab abi, siis MA aitan teda, isegi kui mul pole aega, raha, oskusi. Reaali VAIM

2: Nii mitu kevadet olite sunnitud osalema õppetöös distantsilt. Sellega seoses on teil võrreldes eelmiste lendudega kindlasti raskem olnud, eelkõige ühtsuse saavutamisel, aga nähes teid 100 päeva ballil, tundus, et ka see raskus ei olnud teile ületamatu.

3: Nõnda palju punkte saab korvpallis kaare tagant sisse viskamise eest, ühtlasi ka paralleelide arv lennus.

4: Korruste arv meie armsas koolimajas.

5: Hinne, mis põhikoolis on hirmutav, aga keskkoolis suurepärane.

6: Vähemalt korra kuus võiksite kokku saada mõne oma klassikaaslase või lennukaaslasega, uskuge mind, see aitab VAIMu värskena hoida.

7: Vaadates enda klassis ringi, suudate kindlasti leida üles kõigi 7me pöialpoisi karakterid: On torisejaid, unimütse. On ka häbelikke ning aevastajaid. Mõnel veab rohkem kui teisel-õnneseen. Puudu ei jää ka ninatargast ja raudselt on klassis vähemalt 1 doktor.

8: Koolis veedetud tundide arv päevas kui just ei olnud autokooli, kontserti, trenni, arsti juurde minekut, võistlusi või muidu sisse magamist.

9: Klass, kus pidite esimene kord eksameid tegema, aga ärge muretsege, kohekohevarsti peate järgmisi tegema ja see kohustus ei lõppe keskkooliga eieiei. Sealt edasi tulevad juba järgmised ülikoolis.

10: Nii mitu halli karva on minu pähe juurde tekkinud teiega tutvumise järel.

11: Klass kus te loodetavasti saite aru, et uurimistööga tuleks alustada veidi varem kui paar päeva enne tähtaega.

12: Sakkide arv Reaali logol ning mütsil, ühtlasi ka aastate arv kaua olen pidanud teist normaalseid inimesi kasvatama, leian, et pigem õnnestunult.

Ning lõpetuseks

137: Peaaegu sama vägev lend kui oli 121. Nähes teid kooli peal läheb tuju alati heaks. Peale minu toote ka nii mõnegi teise kolleegi päeva päikese. Proovige olla sama vahvad ja toredad ka edaspidi.

Kuna see ei oleks minulik, kui ühtegi piinlikku olukorda ei tekiks, siis seekord palun kõigil ühineda ühe lauluga. Tervitaks selle lauluga minu ja 137.b ajaloo õpetajat Heli Ahunat, kellel on täna sünnipäev. Loodan, et lauluoskused korvavad 137.b puudujäägid ajaloo teadmistes.

– Erik Mäe

Kommenteerimine on keelatud.