Distantsõpe 13.03-…

Selle aasta kevad tuli teistmoodi kui tavaliselt ning selle mõjutusi on tunda saanud ilmselt juba kõik. Olles suhelnud klassikaaslaaste ja ka teiste koolikaaslastega, oleme otsustanud panna kirja mõned distantsõppe miinused ja plussid.

Alustades headest külgedest, on paljud öelnud, et neile distantsõpe väga meeldib. Saab ise oma aega planeerida ja otsustada kuidas mida teha. Samuti annab see nii mõnelegi võimaluse pikemalt magada ja rahulikult päeva alustada (v.a. kui esimesed tunnid on näiteks õpetaja Anu Kellega, sest siis pead sa küll juba kell 8.00 ärganud olema ja ekraani taga valmis). Arvestades, et kevadel hakkavad ilmad juba ilusamaks ja soojemaks minema, siis on mitmed öelnud, et distantsõppe kõrvalt on rohkem aega käia väljas ja tegeleda endale huvipakkuvate asjadega. Fakt on muidugi see, et tänu karantiinile kulub meil kõigil vähem raha.

Teisalt on ette tulnud ka väikeseid murekohti. Kindlasti oli algus raske nii õpilastele kui õpetajatele, kuid siiski aeg-ajalt tunneme, et osade ülesannete ja töödega minnakse liiale ning tehakse meie elu kordades raskemaks. Näiteks oli suureks pähkliks kodutööde eKooli kandmine, sest osad õpetajad lisasid neid tunnitöö alla, teised kodutöödesse, vahepeal saadeti üldse meilile või pandi Google Classroomi, kuhu kõik õpilased ei mõelnudki vaadata, kuid nüüdseks on probleem enam-vähem lahenenud.  Kui enne sai mainitud, et on rohkem aega veeta õues, siis uueks probleemiks on osutunud aga trennide ja teiste huviringide mitte toimumine. Nii tavalised kui ka välijõusaalid on kahjuks kinni. On ka kurdetud, et igatsetakse sõpradega suhtlemist ning mingil määral ka klassikeskkonda ja õpetajaid. Viimasena loetletud mured on viinud ka mõningad inimesed motivatsioonikriisini.

Kokkuvõtteks nii palju, et osade õpilaste jaoks on antud periood stressirohkem kui teiste jaoks, aga ei saagi oodata, et kõigile iseseisev õppimine istub ja et kõik oma tööd kiirelt tehtud saavad. Üldjoontes tundub distantsõpe siiski kõigile pigem meeldivat, kuid sõpradest ja inimkontaktist tunnevad kõik suurt puudust.

Kommenteerimine on keelatud.