Aastaraamatu iseloomustused 2020

11. klass on juba lĂ”ppemas ning nĂŒĂŒd, kus teame ĂŒksteist aasta vĂ”rra rohkem, saime kirjutada veelgi paremaid iseloomustusi aastaraamatusse. Meie selleaastane sĂŒsteem oli, et igaĂŒks kirjutab iseloomustused meie klassiga jagatud Google Formsi ning kirjutab sinna just nende inimeste kohta, kelle kohta ta soovib seda teha. Minimaalne iseloomustuste arv oli 12 inimest Ă”pilase kohta.

Kokku saime vastuseid 35 ehk suurem osa klassist vĂ”ttis kĂ€tte ning kirjutas meie kĂ”igi huvides oma klassikaaslastest iseloomustusi. KĂ”ige rohkem iseloomustusi kogusid meie armas klassijuhataja Piret Karu, kelle kohta kirjutas midagi iga kĂŒsitlusele vastaja, Rico, kelle kontole laekus lausa 21 iseloomustust ning kolmandat kohta 19 iseloomustusega jĂ€id jagama AdĂ©l, Hannes ja Lauri.

Paar sĂ€ravamat iseloomustust olid: “ma unustan pidevalt Ă€ra, et ta meie klassis kĂ€ib”, “vaikne, kuid olen kindel, et sisimas peitub tĂ”eline lĂ”vi” ning “nĂ€gus poiss, aga liiga lĂŒhike”. HĂ€id iseloomustusi oli veel ja veel, kuid nende kĂ”ikide vĂ€lja toomiseks oleks vaja eraldi aega ja kohta. Igatahes, loovust ja hĂ€id sĂ”nu meie klassis jagub, mina ei suuda Ă€ra oodata, millised iseloomustused tulevad jĂ€rgmisena, kui teame ĂŒksteist juba ĂŒle kahe aasta. PĂ”nevus aina kasvab!

KokkuvĂ”ttes oli meie kasutatud sĂŒsteemil nii hĂ€id kui halbu kĂŒlgi. Plusspoolelt olid kĂ”igi 38 klassikaaslase nimed ette antud, ehk vĂ”imalus kedagi tĂ€htsat unustada, oli minimaalne. Suure soovi korral sai kirjutada ka nende inimeste kohta, kellest algselt ei olnud idee kirjutada. Pluss oli lisaks ka lihtsus – kĂ”ik iseloomustused sai korraga Ă€ra kirjutatud ning nende lĂ”plikele iseloomustuste koostajatele saatmisega ei olnud mingit jamamist, pidi vaid nupule vajutama. Miinuspoolelt oli Forms anonĂŒĂŒmne, mis tĂ€hendas, et meie ei saanud jĂ€lgida, kes on iseloomustused Ă€ra teinud ning kes ei ole. See tekitas viimasel nĂ€dalal olukorra, kus paar Ă”pilast olid kirjutanud Formse innukalt ja lausa mitu korda, teisalt mĂ”ni laisem ei olnud iseloomustusi kirjutanudki. Siit ka koht Ă”ppimiseks – tĂ€htis on, et inimene ennast Formsi alguses Ă€ra identifitseeriks.

Aga eks meie tĂ€nased vead ole meie tuleviku vĂ€etis, jĂ€rgmisel aastal uue hooga, veel paremate mĂ”tetega oma klassikaaslaste kohta ning veelgi parema iseloomustuste kogumise sĂŒsteemiga!
PS: ma ei tahtnud kellegi iseloomustusi siia nimeliselt vĂ€lja tuua, jĂ€taks selle aastaraamatust lugemise ja ĂŒllatuste jaoks 😉

Kirjutas Anitra

Kommenteerimine on keelatud.