8 lippurit Lagedil

Mõned eelistavad laupäeva hommikuti magada ja puhata raskest nädalast. Mõned on aga valmis minema külma ilmaga lippe kandma. Nii on näiteks 135c osade poistega.
20. jaanuari hommikul kell 11 startis Reaalmobiil 8 poisi ja Veikoga Lagedi poole. Pooletunnise sõidu järel jõudsime Eesti Vabadusvõitluse Muuseumisse, kus meid tervitas muuseumi juhataja ja asutaja Johannes Tõrs.
Enne lippude kätteandmist saime ülesande teha lipuväljak lumest puhtaks. Lisaks traditsioonilistele lumelabidatele olid kasutuses ka rehad, kuid mingit probleemi see ei tekitanud ja töö sai kiirelt tehtud.
Põhjus, miks me seal üldse olime, oli verise teise maailmasõja Velikije Luki lahingu 75. aastapäeva tähistamine. Kohale oli tulnud nii veteranid, sõjaväelased kui ka lihtsalt huvilised. Toimus isamaaliste laulude laulmine ja mälestusteenistus. Lisaks lahingu meenutamisele, rääkis üks vanem härrasmees mingil põhjusel, kui halb inimene Eestile oli Konstantin Päts.
Pärast tseremoonia lõppu saime tutvuda muuseumiga, mis ühe mehe algatuse kohta oli äärmiselt muljetavaldav. Nägime ka tänapäevast sõjatehnikat ja saime süüa sooja suppi. Päeva lõpetas mälestusväärne tankiga sõit, mida nautisid kõik, eriti Veiko.
Arvestades, et saime oma vaeva eest veel ajalukku 5, oli korda läinud päev. Saime ka õppetunni, et mitte anda oma telefoni pikemaks ajaks võõraste kätte, pärast seda, kui üks fotograaf tegi Roberti telefoniga absoluutselt kõigest pilti ja kulutas peaaegu kogu telefoni aku ära umbes tunni ajaga.

Kommenteerimine on keelatud.