Ülikondades hurmuritest aluspükstes lõngusteni

Iga-aastane Vabalava pakub juba varajastest hommikutundidest alates, mil aulasse hakkab järk-järgult kerkima lavakonstruktsioon, palju kõneainet ja elevust. Sigimist-sagimist on täis klassiruumid ja koridorid. Selleaastane, juba seitsmendat korda toimuv üritus oli aga 133c klassile kohe eriti südamelähedane: esmakordselt (ja loodetavasti ka viimast korda) tuli kokku meie oma klassivendade tantsu- ja laulutrupp Vatseli Viisik (koosseisus Margus, Sebastian, Pohga, Johann ja Siim) ning õhtut juhtis herr Kübar.

Tuleb tõdeda – reaalikad oskavad üllatada. Kui arvad, et oled juba kõike näinud ja teinud, siis mõtle veel kord. Lavalaudadel sa muu hulgas näha jojotrikke, taassündinud Spice Girls’i ja boyband‘e ning tragikoomilist stand-up’i, mis leidis üles ka 133. lennu poiste valupunktid (eks te ise teate, kes te olete, kelle alkoholi tarbimine on lineaarses sõltuvuses juuste pikkusega). Kas tegu oli positiivse nähtusega või mitte, jääb igaühe enda otsustada. See-eest ei pidanud pettuma ükski saalisviibija, kes oli pikisilmi oodanud traditsioonilist füüsikute etteastet. Vatseli Viisiku kohta võib vast nii palju öelda, et nähti rohkem, kui valmis oldi, aga eks omamoodi silmiavardav oli seegi. Aga julge pealehakkamine pool võitu, isegi, kui seekord tuli tunnistada rebaste Beyond Beyond’i laadse toote Kuum Segadus paremust rahva silmis (me armastame teid ikka!).

Vabalava tõestas järjekordselt Reaali rahva mitmekesisust ja ühtsust. Rohkem kui kunagi varem, oli tuldud end proovile panema ja lihtsalt esinemist nautima. Kiidusõnu jätkus ka žüriil koosseisus: täiesti subjektiivne Ivo Linna, lihtsalt imearmas Marie Vaigla ja kultuuriinimesi tasakaalustav keemiline jõud Martin Saar. Väga aus trio!

Ega siis asjata ei öelda, et julge hundi rind on rasvane: kõik neljapäeva õhtu julgustükid said kenasti premeeritud ka kohukeste, Vitaminerali (!) ja kõikvõimalike pääsmetega. Rahva seas loositi välja koguni 18 liitrit Largo mahla. Üritusele pani punkti Frankie Animali akustiline etteaste ja žürii lemmiku Johanna Juhansoni võimas omalooming. Tugevamatele oli aga õhtu alles noor ja tähistamine jätkus varajaste hommikutundideni.

Suur kummardus Stenverile ja Hedvigule ürituse suurepärase planeerimise eest, Kübarale rahva naerutamise eest ning kallitele klassivendadele ulja ja vallatu pealehakkamise eest (PS. Nägite ka balletiseelikutega väga šikid välja)!

Mirel

 

Vatseli Viisik täies koosseisus

 

Õhtu säravaim(ad) staar(id)

Igati muhkel olemine

Boyband’i materjali siin iseenesest oleks

Kommenteerimine on keelatud.