Mitmekülgne ja huvitav

14. detsembril olid meil klassijuhataja tunnis külas AS Ehitustrusti ehitusinsener Riho Kõiv ja Tartu Ülikooli tudeng Carolina Bergštein. See tähendab, et jätkus meie erinevate ametite tutvustamise saaga juhuks, kui keegi on huvitatud ehitusinseneri või modelli tööst.

Esimesena kõneles Riho, kes avas meile oma töökohustuste tutvustamise kõrvalt ka oma viit õpinguaastat Tallinna Tehnikaülikoolis. Esimesed kaks aastat üldaineid andis tugeva põhja alla, nii et pärast teist või kolmandat aastat ei mõjutanud enam eelnevad kogemused või nende puudumine. Kõige keerulisem aine tema jaoks oli mehhaanika. Riho andis ka näpunäiteid ja tegi tähelepanekuid, kuidas ülikoolis ellu jääda:

1) Õppejõud suhtuvad alguses tudengitesse väga üleolevalt. Ei tohi ära ehmatada ja kartma hakata, kuid peab teadma oma kohta hierarhia püramiidis.

2) Kui oma rühmatundi ei saa minna, siis võid minna teise. Rühmatundidest saab lihtsalt vajalikud andmed, kogu töö tuleb ikka kodus ära teha.

3) Harjutustundides peab alati käima! Need on üks kord nädalas.

4) Ülikoolis õppides saab sättida endale ise sobiva tunniplaani ning nihutada koormust nädalas mingile päevale rohkem ja mingile vähem.

5) Ise tuleb olla järjel oma koduste töödega, sest paigas on ainult lõppkuupäev. Kedagi ei huvita sinu töö protsess ja millal sa seda teed, kuid tähtaegadest tuleb kinni pidada.

6) Igas aines on kaks kontrolltööd, kui neid hästi teha, siis on võimalik eksamist pääseda.

Riho tõsisema jutujärje võttis üle Carolina. Tema kenast välimusest võis kohe oletada, et tegemist on modelliga. Nii oligi. Nimelt on ta töötanud enam kui 10 aastat sellel erialal, alustades juba väga noores eas ja saades kohe väga edukaks. Modellitöö pärast jättis ta kunagi isegi kooli pooleli, ent läks lõpuks siiski tagasi ja õpib hetkel Tartu Ülikoolis erialal “Ökoloogia ja elustiku kaitse”. Carolina jutu kandvaks mõtteks oli, et kunagi ei tohi karta oma unistuste poole püüelda ja igast võimalusest tuleb kinni haarata. Tal oli kaasas ka portfolio oma moefotodega ja neid oli kõigil põnev vaadata.

Laura & Victoria

Kommenteerimine on keelatud.