Kuidas keemia kontrolltööd mitte teha

Neljapäeval, 17. novembril läksin hommikul kooli asemel Solarise keskusesse. Mitte lihtsalt hängima, vaid ikka eesmärgiga – nimelt toimus Nordea kontserdimajas noortekonverents “Lahe koolipäev 2016 – Kuidas võtta vastutust?”. Selles osalemine tähendas, et keemia kontrolltööd ma tol päeval tegema ei pidanud – juba see oli üsna lahe.

Niisiis astusin heatujuliselt uksest sisse (umbes 1300 noore hulka igalt poolt üle Eesti) ja pressisin end kontserdisaali istuma, et esimest kõnelejat kuulata – selleks oli üllataval kombel staar-astroloog Igor Mang, kes oli pidanud vajalikuks oma koer lavale kaasa võtta. Igor rääkis umbes 20 minutit sellest, kui suurepärased inimesed on veevalajad, kusjuures kutsus ta needki rahva seast lavale, et neid õnnitleda. Nojah.

Edasi esinesid aasta noortebänd The Notes (väga mõnus), doktorant-maailmarändur Maarika Traat ja ERR’i nõukogu esimees Agu Uudelepp. Üldiselt rääkis iga külalisesineja oma vastavast huvialast ja kogemusest ning andis sealjuures oma parima, et vastata noorusliku moderaatori (jutujuhi) kummaliselt sõnastatud küsimustele – tema ülesanne oli vestlust just vastutuse võtmise teemale juhtida. Pärast kohvipausi kõneles skandaalne Riina Raudsik (vaid tema pärast ei tulnud konverentsile Eiki Nestor) tervisliku eluviisi olemusest ja tähtsusest. See oli täitsa mõistlik jutt – tuleb magada, tuleb süüa, tuleb sporti teha.

Mainima peab kindlasti ka Märt Avandit, kelle rääkimisest kahjuks suurt välja ei tulnud, kuigi ta oma parima andis – noor publik läks iga sõna peale täiesti pöördesse ja lasi Märdil pikalt oodata kuni tema häält jälle kuulda oli. Kahjuks pean jälle välja tooma moderaatori ebakompetentsuse, aga mis seal ikka – Märt oli täitsa tore. Muuseas manitses ta noori mitte alkoholist muredele lahendusi otsima ja rääkis väärtustest, mille oli kodust kaasa saanud – neist üks oli alati selg sirgena hoida. Konverentsil tunnustati ettevõtlikke ja tublisid noori inimesi ning esinesid Daniel Levi ja Curly Strings.

Sebastian Raudsepp

Kommenteerimine on keelatud.