Teaduspäev Reaalis

 

7. aprillil toimus Reaalkoolis teaduspäev, mille raames oli õpilastel võimalik käia kuulamas erinevaid loenguid täiesti erinevatest valdkondadest.

Meie klassil oli esimene esineja Inga Zaitseva-Pärnate, kes kõneles hüdrograafiast. Kuigi ma ei ole just see kõige suurem geograafiahuviline, siis sellegi poolest oli see teema põnev ja eriti huvitav oli kuulda just seda, et hüdrograafia erialal võib pikki perioode järjest eksootilistes paikades  viibida. Teise loengu teema oli „Õigus tõele – mida see tähendav ajaloohariduse mõistes” ja sellest rääkis meile Mariann Rikka. Tema rääkis meile oma ülikooli lõputöödest ja sellest, et miks ta otsustas uurida inimõiguste rikkumist ajaloos. See loeng oli minu jaoks tõeliselt põnev ja samas ka ääretult oluline, kuna nagu Uku ka klassis ütles „Ajalugu kipub ennast kordama”.

Kolmandaks tunniks kogunesid 10.a ja b auditooriumisse, kus meile tuli rääkima elektriäri edukusest Raine Pajo. Ja rääkimise all ma mõtlen seda, et ta tegi kõigile ~20 küsimusest koosneva töö, mille vastused seletas pärast ilusti lahti. Informatsiooni tuli väga palju, kuid tegelikult oli põnev ja hariv kogemus. Parimatele vastajatele jagati ka pisikesi auhindu.

Viimaseks oli kõigil võimalus ise valida, millisele loengule nad minna tahavad. Kuigi ma programmeerimist ei õpi, otsustasin valida Dan Bogdanovi loengu, kus ta rääkis Cyberneticast ja millega see firma tegeleb. Loeng oli väga huvitav, esineja ise valdas väga hästi teemat ja see tekitas uudishimu aina juurde. Bogdanov rääkis meile pikemalt X-teest(xd) ja ka seadmest, mis suudaks töödelda andmeid nii, et see ise otseselt ei näe. Cybernetica oli esimene maailmas, kes sellise seadeldise praktiliselt ka valmis ehitasid. Loengu tegi hulgaliselt paremaks ka Rao Zvorovski, kes küsis igasuguseid küsimusi, mis imestasid isegi esinejat.

Kokkuvõttes oli väga hariv ja huvitav loengutepäev ning loodan, et selliseid tuleb Reaalis kindlasti veel.

autor: Oliver Porkma

Kommenteerimine on keelatud.