Taimenuusutajad

See aasta õpime geograafias loodusvööndeid, seega otsustas õpetaja Karu viia meid ühele temaatilisele ekskursioonile botaanikaaeda. Nimelt just loodusvööndite näitusele.

13. oktoobril passisime mõnes esimeses tunnis ära ning seejärel suundusime Piritale. Kohale jõudes jagati meid kahte tuppa ära ning pandi töölehti täitma nagu tavalises geograafiatunniski. Põnevam osa saabus aga, kui saime lõpuks minna loodusvööndite majja. Seal oli iga loodusvöötme jaoks eraldi ruum, kus oli tehislikult loodud ka vastav kliima. Tundrate ja jää- ning külmakõrbete ruumi õnneks ei olnud või vähemalt meid sinna küll ei viidud. Arvestades tänavuseid reisimispiiranguid, saime üle mõne aja vaheldust Eesti 5-kraadisest ilmast. Eriti mõnus oli soe ja niiske vihmametsavöönd, kus minu ning teiste loodusfoobide õnneks  madusid ega ämblikke ikka polnud.

Giid tutvustas meile usinalt taimi, kuid meil läksid liiginimed ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Tegelikult oli ikka päris palju huvitavaid ja kummalisi liike, kuid mis sa teed, kui mälu pole?  Päeva lõpetas veel üks tööleht, kuid see oli juba põnevam: pidime majast piltide järgi taimed üles leidma. Kui see tehtud, kontrollisime lehed ära ning sõitsime linna tagasi.

Ă•ppeklassis

Nõmpa

Kõrbehoone

Kommenteerimine on keelatud.