käisime mektorys

Käisime klassiga 16. märtsil Tallinna Tehnikaülikooli juures asuvas innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory. Ringkäik algas kell 9 ja meile näidati erinevaid ruume ning  tehnoloogilisi leiutisi. Ühes ruumis oli selline laud, mis mängis muusikat vastavalt sellele, kuhu ja milliseid klotsikesi asetati.  Erinevad klotsid tegid erinevat muusikat.

Üks põnev koht oli ka tuba, mis oli täis suuri ventilatioonitorusid ja kus sai tutvuda sellega, kuidas õhku ühest kohast teise viia. Meile näidati ka sellist töötuba, kus on ohutud tööpingid, mille peal ka lapsed saavad lahedaid vineerist asju välja lõigata ja meisterdada. Energiakeskuses sai näha ajaloolisi elektrikatsetusi.

Mektory seinal olid erinevad maakaardid, kus oli ära märgitud kõik maailma erinevad paigad, kust on Mektorysse külalisi tulnud. Ka meie klass tegi oma sissekande Eesti kaardile. 

Meile räägiti ka Eesti uuest nanosatelliidist, mida praegu ehitatakse ja mis plaanitakse orbiidile saata mitte varem kui 2017. aastal.

Vastavalt soovile jagunes meie klass kaheks ja osa läks tutvuma kosmosekeskusega, samal ajal kui teised läksid 3D printimise Factorysse. Kosmosekeskuses sai tutvuda erinevate satelliitidega. Tutvusime 3D printeritega, ning vaatasime videot selle kasutamise kohta. Selgus, et 3D printer on isegi mõne inimese elu päästnud. Meil oli võimalus kamba peale kaks asja printida 3D printeris ning katsuda ja näha, milline näeb välja 3D printeriga valminud asi.

Mektorys oli ka üks koer Jack, kes on Mektory töökollektiivi liige.  Osal tüdrukutel, kes jäid Mektorysse kauemaks, õnnestus Jacki isiklikult näha.

Oli tore päev ja kõik said uusi põnevaid asju teada.

Emma

Lisa kommentaar