Rattamatk Valgehobusemäele

IMG_3124 IMG_3142 IMG_3150

Seda kooliaastat alustasime juba õige varakult – 30. augustil käisime klassiga rattamatkal Aegviidu – Valgehobusemägi – Aegviidu.

Retk algas Tallinnast Balti jaamast, kus rattad Mihkli isa suurde furgooniga autosse pandi ja lapsed ning mõned vanemad rongile läksid. Meie seltskond rongis oli üsna lärmakas, kuid tore oli klassikaaslastega lobiseda ja nalja teha. Matkal osales 29 last, 3 ema, 11 isa ja õpetaja. Rattasõitu alustasime Aegviidu RMK infopunkti juurest. 11 km pikkuse maa ujumiskohani läbisid kiiremad poole tunniga, matkajad jõudsid sinna 50 minutiga. Ilmataat oli heasüdamlik ning pooletunnine suplus värskendas keha ja vaimu, kuid tegi kõhud tühjaks. Õnneks ootas Valgehobusemäel väga-väga maitsev guljaÅ¡Å¡ kartulipudru ja kohupiimakoogiga. Peale kehakinnitust ronisime “mäe” tippu ja käisime vaatetornis imeilusat vaadet nautimas. Julgemad, kel ema-isa luba taskus, sõitsid mäest alla.

Tagasi Aegviitu sõitsime mööda presidendi matkarada, eesotsas käis suur kihutamine ja võiduajamine. Kui viimased väntajad ka lõpuks kohale jõudsid, olid kõik ülejäänud rattad autodele laadinud ja ootasid stardiasendis luba koju sõita. Tallinn tervitas meid paduvihmaga, kuid matk ise oli väga tore.

 

Lisa kommentaar