Gümnaasiumi talisuplus

Soojal detsembri laupäev, 16. detsember oli gümnaasiumile talisupluse ja sauna jaoks. Kogunesime peale keskpäeva Lennusadama juurde. Sealt võttis meid vastu Lennusulpsu üks asjutaja Märt. Ta tutvustas meile talisuplust, sellega kaasnevaid kehalisi reaktsioone ja pikaajalisemat mõju organismile. Keha soojuse tootmisel on 4 etappi: soojalt riietumine, veresoonte ahenemine, pruuni rasva aktiveerumine, külma- ehk vappevärinad. Samuti kuulsime nõuandeid ohutuks supluseks, et (esimene) sulps oleks meeldiv. Kindlasti ei peaks mõnusa supluse käigus hakkama kontrollimatult värisema. Seejärel suundusime riietusruumi. Mõni riietus vaikides, teine jällegi oli häälekalt mures ja hirmul eesootava pärast. Oma hirme trotsides jõudsid kõik sillale ja kas või korraks end vette kasta. Veest välja tulles võis sõprade silmist lugeda rahulolu ja sära, kuigi naha vahel oli külm.

Kindlasti rikastas see meid positiivsete emotsioonidega ja teadmistega enda keha eest hoolitsemisel. Möödunud arvestuste nädal sai lõpu positiivsel noodil. Terves kehas terve vaim!

Anna-Maria

Foto: Lennusulps

Kommenteerimine on keelatud.