Õpetajate päev

5. oktoobril toimus õpetajate päev, mis oli minu jaoks tegevusi täis. Peakorraldajana pidin juba varahommikul alustama ettevalmistustega. Enne esimest tundi pidid õpetajate tuppa jõudma kandikud soolaste ja magusate suupistetega, aula pidi saama kaunistatud, esinejatega soundcheck tehtud ning õpetajatele lilled ostetud. Teise ja kolmanda tunni ajal andsid abituriendid algklassidele tunde, kus pisematel paluti õpetajatele vahvad luuletused kirjutada. 3.b klassist tuli näiteks selline armas luuletus:

Parim õpetaja
Tal nimeks on Reet,
ta oskab eesti keelt.
Mis iganes ta õpetab,
seda varem tundi lõpetab.
Vabandusi kuulda tahab,
pärast lastega ta pragab.
Kiituseid ta jagab,
õhtul voodis magab.

Neljanda tunni ajal oli paus, mis kujunes suureks ringi sahmimiseks, et kõik ikka sujuks. Enne viiendat tundi toimus õpetajatele väike etteaste, kus Mirjam ja Jan esitasid duona Vaiko Epliku “Koske”, peakorraldajad lugesid õpetajatele ette väikeste realistide kirjutatud luuletusi ning õpetajatele jagati lilli (tõenäoliselt ostsime sollist KÕIK nelgid ära). Siis algas action. Viienda ja kuuenda tunni ajal andsid abituriendid põhikoolile ja gümnasistidele tunde. Direktori kabinetis kirjutasid kõik kurjajuured seletuskirju, mille toimimise eest vastutasin õpetaja Ene Saarena mina. Õpilased pidid kirjutama seletuskirju teemadel “Miks on alkohol tervisele halb?”, “Miks on TIK halvem kui Reaal?” ja palju muud. Kooli peal käisid ringi “kooliõed”, kes jagasid plaastreid, sidemeid, vitamiine ja vaktsiine haiguse maurusus systemus vastu. Samuti oli ettevalmistatud direktori patrull, kes andsid pahadele lastele erinevaid ülesandeid. Korraldus oli suurepärane ning juhtus vaid paar väikest apsakat, mis said kiiresti lahendatud. Üks päev reaalkooli direktorina oli minu jaoks väga põnev kogemus ning ei unusta seda veel nii pea. Siin saate lugeda väikest tänusõna, mis õpetajatele etteaste lõpus esitati:

Täna, 5. oktoobril tähistame me õpetajate päeva, kuigi tegelikkuses on iga päev teie, õpetajate, päev. Vähemalt iga koolipäev, kuid eks vahel ka nädalavahetused. Ent paraku peab tähtpäevale siiski ühe konkreetse kuupäeva valima, tänamaks teie hindamatud panust meie koolitee kirevamaks muutmises ning meile elutarkusi ja väärtuslike teadmiste õpetamises.

Samas ei piirdu teie panus üldsegi ainult klassiruumiga. Meie algklasside õpetajad teevad meile sissejuhatuse kooliellu aga ka üldiselt lihtsalt ellu. Nad avavad meile koduvälise laia maailma. Annavad meile võtmed uutele ustele. Selles mõttes võib üks klassijuhataja olla ka elu-juhataja. Põhikoolis ning gümnaasiumis avavad meie silmaringi veel enam reaalainete õpetajad, kes näitavad meile, kuidas maailm ikkagi päriselt töötab. Humanitaaralade õpetajad aga tutuvustavad meile kultuuri ning teevad meist tõeliselt põnevad inimesed. Võõrkeeleõpetajad omakorda annavad meile võimaluse kasutada oma teadmisi rahvusvaheliselt. Ning me teame, et see töö pole mitte sugugi kerge. Just seepärast olete teie, kallid õpetajad, meie tõelised kangelased!

Mia Brit

Nooremate head tervist tagamas Pilt: Erik Võrklaev

Direktoril käed tööd täis     Pilt: Simone Saar

Piret Karud      Pilt: Erik Võrklaev

Andres Taltsid      Pilt: Erik Võrklaev

Kommenteerimine on keelatud.