Euroopa Parlamendi külastus Brüsselis koos Urmas Paetiga

8. kuni 9. veebruaril külastas meie koolist 20 (umbes 10 õpetajat ja 10 õpilast) inimest Euroopa Parlamenti. Meie klassist käisid seal klassijuhataja Natalja ja inseneeria suuna õpilane Robin Juul. Brüsseli reis oli väga lahe. 8. veebruari hommikul kell 6:45 startis lennuk Brüsseli poole ning umbes kella 9 aeg maandusime juba Brüsselis. Lennujaamast võttis meid peale buss, mis viis meid Euroopa Parlamendi lähedale. Kuna parlamendi külastus oli 11:30,
siis oli meil aega pea 1,5h, et parlamendi lähedal ringi käia ja hommikust süüa.

Hommikusöök söödud, suundusime me Euroopa Parlamenti koos Urmas Paeti assistendi Keir Tetsmanniga. Alustasime oma tuuri parlamendis lühikese tutvustusega, millele järgnes jutuajamine Urmas Paetiga, mille käigus tema küll peamiselt rääkis, kuid meie saime küsimusi küsida. Edasi liikusime me istungisaali, mis oli tõesti võimas! Saalis on kohad 705-le saadikule.

Pärast istungisaali vaatamist polnud Parlamendihoones muud eriti teha, mistõttu liikusime välja ja külastasime Euroopa Ajaloo Maja, mis oli muuseum, kus sai ringi liikudes kuulata ja vaadata fakte ja sündmusi Euroopa ajaloo kohta.

Pärast muuseumis käimist oli vaba aeg ning külastasime kohalikku kunstimuuseumit, kus oli väga palju imelisi maale. Pärast muuseumis käimist läksime hotelli, kus igaüks sai omale eraldi toa (väga mõnus!) ning puhkasime veidi enne õhtusööki. Kell 19:00 paiku hakkasime kogu grupiga koos kõndima ühte kohalikku liharestorani nimega Pampas, kus meid ootas õhtusöök Urmas Paetiga. Restoranis oli väga mõnus meeleolu – kõik said nii palju süüa ja juua, kui tahtsid ning kõigil olid tujud head. Saime Urmas Paetiga lähedamalt tutvuda ja temaga pikemalt jutustada. Väga sümpaatne härra!

Pärast õhtusööki oli kell juba palju ja oligi aeg minna hotelli magama. Järgmisel päeval (09.02) oli meil kuni kella 16:00-ni vaba aeg.
Järgmisel päeval pärast hommikusööki otsustasime jalutada parlamendi juurde, sest kuulsime, et Ukraina president viibib hetkel Brüsselis. Leidsime juhuslikult koha, kust istungil viibinud inimesed peaks lahkuma ning otsustasime seal oodata, lootusega näha president Zelenskõi’t. Ootasime umbes pool tundi ning siis nägime, kuidas meist sõitis mööda must mersu, mille tagaistmel istuski president Zelenskõi, kes isegi lehvitas meile.

Kasutasime seda aega selleks, et külastada veelkord kohalikku kunstimuuseumit, kuid seekord külastasime me Picasso teoste väljapanekut. Pärast muuseumis käimist olid meil kõhud juba veidi tühjad ning otsustasime osta Eestisse kaasa Belgia šokolaadi. Käisime Urmas Paeti soovitusel šokolaadipoes nimega Pierre Marcolini, mis oli väga äge kogemus, sest seal olid väga ilusad ja uhked šokolaadid, mida lähedastele kaasa võtta ja kinkida.

Otsustasime otsida linna pealt midagi süüa, kuid kuna tegu on ikkagi Belgiaga, siis sattusime järjekordselt vahvlikohvikusse. Vahvlid nägid seal tõesti erakordselt maitsvad välja ning nende maitse oli veelgi parem.

Kui saime vahvlid söödud, siis külastasime raekoda. Ausalt öeldes ületas raekoda me ootused, sest Tallinna Vanalinna raekoda pole selle kõrval midagi. Raekojas olid väga vinged ja suured majad ning raske oli aru saada, milline neist nüüd see õige raehoone oli.

Pärast raekojas käiku suundusime tagasi hotelli poole, sest aeg oli juba nii kaugel, et varsti pidime juba lennujaama poole liikuma. Hotellist võttis meid taaskord buss peale, mis viis meid lennujaama. Lendasime Tallinnasse läbi riia. Jõudsime Tallinnasse umbes kell 1:00 Eesti aja järgi 10. veebruaril ehk reedel.

Reis oli vägagi õnnestunud ja lahe. Oleme väga tänulikud, et meile anti selline erakordne võimalus külastada Euroopa Parlamenti ja Urmas Paeti. Oleme ka väga õnnelikud, et nägime õpilastega Ukraina presidenti. Reis sujus hästi ja need olid väga tegusad ja produktiived 2 päeva. Vaatamata sellele, et reis kehtis 2 päeva, tundus see jube pikk, arvestades seda, kui palju me teha jõudsime.

Robin Juul

Kommenteerimine on keelatud.