Minu kogemus virtuaalsel NBPhO-l

16.mail toimus PĂ”hja- ja Baltimaade fĂŒĂŒsikaolĂŒmpiaad (NBPhO), kus meie klassist vĂ”ttis osa mina ja Marko. Seoses viiruse puhangule vĂ”istlus toimus lĂ€bi interneti vahenduse. VĂ”istlusel osalesid tĂ€navu Eesti, Soome, LĂ€ti, Rootsi, Venemaa, Ć veitsi, Saksamaa, Rumeenia, Sloveenia, Bosnia ja Hertsegoviina, Saudi Araabia ning Brasiilia.

VĂ”istlus ise oli vĂ€ga huvitav ning ĂŒlesanded heal tasemel ja pĂ”nevad. VĂ”istlus toimus ĂŒhe pĂ€eva ja kokku oli viis ĂŒlesannet ning aega lahendamiseks oli viis tundi. Ülesanded olid seinast seina. Üldisemalt tuli jooniseid analĂŒĂŒsida, elektriahelaid lahendada ning ruumi mĂ”ista. Lisaks oli ĂŒks praktiline ĂŒlesanne, kus pidi uurima tekkiva heli sageduse sĂ”ltuvust pudelis oleva vee ruumalast.

VĂ”istluse korraldus oli parim, mis vĂ”imalik, kuna fĂŒĂŒsilisel kujul vĂ”istlust kuidagi korraldada polnud vĂ”imalik. Et tagada aus vĂ”istlus, sooviti, et vĂ”istlejad jagasid pilti endast ja oma töökohast. Siiski korraldus polnud nii hea, sest minu meelest segadust oli palju Ă”hus, mille pĂ”hjustas ilmselt korraldajate halb ettevalmistus. Lisaks poldud lĂ€bi mĂ”eldud eksperimenti korralikult. Eksperimentaalses ĂŒlesandes pidi mÔÔtma sagedusi, mille jaoks paluti telefoni alla laadida rakendus selle sooritamiseks, kuid minul esines probleem nende mÔÔtmisega, sest minu telefon mÔÔtis sagedust muusika toonides, kuigi eeldati, et kĂ”igil seadmetel mÔÔdetakse hertsides. Ilmselt selle tingis teistsuguse telefoni operatsioonisĂŒsteemi (iOS – vĂ€ga levinud operatsioonisĂŒsteem) kasutamine. Sellist eeldust poleks tohtinud teha, sest siiski vĂ”istlus oli rahvusvaheline ja virtuaalne, seega korraldajad oleks pidanud kontrollima kĂ”igil operatsioonisĂŒsteemidel mÔÔtmise ĂŒle. Kahjuks nii kannatas minu tulemus.

VĂ”istlus ise on vĂ€ga karm ja maksimaalset tulemust pea vĂ”imatu saada. OlĂŒmpiaadi parim oli sloveenlane. Eestil lĂ€ks ka hĂ€sti. Meie klassist Marko saavutas III jĂ€rgu ehk pronksdiplomi. Minul nii hĂ€sti ei lĂ€inud, aga vĂ”tsin kaasa hea kogemuse ning hulga teadmisi.

JĂ€rgmine aasta paremini!

Pilt minust ja minu töökohast, mida vÔistluse korraldajad lÀbi Zoom keskkonna nÀgid.

-Ralf

Kommenteerimine on keelatud.