Reaal- ja loodushariduse konverents

Aastal 2017 15-16 septembril toimus Reaalkoolis reaal- ja loodushariduse konverents. Konverents oli jĂ€rg ehk ta oli aastal 2015 juba toimunud. Üritus oli jaotatud reede ja laupĂ€eva vahel. Ise tegin ma oma elus esimest korda tĂ”lgi tööd. PĂ€ris raske oli kohapealt inimesele eesti keelt inglise keeleks muuta. Aga tore oli ka. Sain palju uut teada Rumeeniast ja Hollandist, kust minu “kliendid” pĂ€rit olid. Ega Ă”nneks ei olnud asi nii hull ka, kui tundub. Kui midagi lĂ€ks kĂ”rvust mööda vĂ”i tĂ”lkisid valesti, siis tuli ainult teha nĂ€gu, et nii peabki olema. Eesti keel on ikka piisavalt erinev, et vĂ€lismaalane midagi aru ei saaks. Lisaks konverentsi osale koolis, kĂ€isime ĂŒhe töötoa raames Tallinna Toomkirikus Christian Ackermanni altariseina vaatamas. Nii mĂ”nelgi konverentsil osalejal vĂ”ttis kĂ”rgetel tellingutel turnimine jalad natuke nĂ”rgaks ka. Reede Ă”htul olime oodatud Soome Instituuti, et juua ja sĂŒĂŒa midagi kosutavat. JĂ€rgmine pĂ€ev ootasid meid ees erinevad töötoad. KĂ”ik said valida just endale meeldiva. Eredalt jĂ€i meelde Ă”petaja Anu Kella ja Martin Saare töötuba, milles leiti ĂŒhendust keemia ning kirjandusklassika vahel. Konverents oli vĂ€ga mitmekesine ning tĂ”lkimine oli nii vÀÀrtuslik kogemus kui ka moodus, kuidas leida endale tuttavaid vĂ€lisriikidest.

Eliise

Kommenteerimine on keelatud.