Teaduspäev

4. aprillil toimus teaduspäev, millest ka meie klass osa sai. Natuke muljeid:

Olen väga tänulik ja õnnelik, et meie õpetajad korraldasid nii hea ja inspireeriva päeva. Oleme suures õnnesärgis, et saime midagi sellist kogeda. Täna on pühapäev ja siiamaani mõtlen külaliste öeldule. Mulle meeldis väga Piret Potissepa loeng, tahaksin ise midagi sarnast tulevikus teha (erinevad projektid ja rahvusvaheline töö) ning seepärast andis see väga palju inspiratsiooni haarata igast võimalusest ja teha tööd. Lisaks meeldisid mulle loengud tänasest seisust maailmas, poliitikas, Venemaal, Eestis jne. Neid oli kolm: Ants Laaneots, aktuse loeng ja Mart Nuti loeng. See pani mõtlema, mis toimub hetkel maailmas meie ümber ja avardas väga palju üldist pilti. Olen väga-väga tänulik nende loengute eest, kuna suudan nüüd ühiskonnakriitilisemalt meedias vahendatavat analüüsida ja valikuid teha, mida sellest vastu võtta. Minu jaoks kõige suurem õppetus oli see, et maailm pole enam ammu ainult Euroopa-keskne ning pigem on perspektiiv nihkunud Aasiasse, Ameerikasse. Ma teadsin seda ka varem, kuid läbi kõigi loengute (eriti Piret Potisepa ja Marek Tamme) tuli see väga selgelt välja ning hakkasin seda ka endale teadvustama. See mõte on mind viimastel päevadel väga mõjutanud seoses tuleviku valikutega ja milline see maailm võiks olla, kui mina kord karjääri hakkan tegema. Olen väga rahul kogu üritusega, kuna see pani mind mõtlema paljudele probleemidele ja vaadetele, ning loodan, et seda traditsiooni korraldada teaduspäeva jätkatakse.

Hedvig

Oli väga vahva päev, mis andis palju uusi mõtteid ja vaatenurki. Eriti meeldisid mulle Piret Potisepa ja Marek Tamme loengud. Piret Potisepp kõneles oma “mittelineaarsest karjäärist”, mis avardas ettekujutust tuleviku võimalustest ning andis teistmoodi uudse edu valemi. Potisepp on väga kaasahaarav esineja ning iga sõna oli huvitav. Hea näide sellest, kuidas “globaalne küla” toimib ning mil moel on võimalik sellest osa saada. Meeldis ka see, et ta rääkis ausalt nii headest kui ka halbadest kogemustest ja avardas väga palju ettekujutust erinevate maailmajagude igapäevasest toimetamisest. Tahaks teda kindlasti pikemalt kuulata ja veel rohkem teada saada. Piret Potiseppa võiks uuesti kutsuda, sest inimesi, kes nii mitmes erinevas maailma kohas töötanud ja elanud on, pole palju, kuid selliseid inimesi võiks rohkem olla ja loeng pani selliste võimaluste peale sügavamalt mõtlema ning andis parema ettekujutuse. Marek Tamm kõneles ajaloost, täpsemalt sellest, kuidas toimub ajaloo üles kirjutamine. Teemadeks olid nii see, kuidas ajalugu pidevalt muutub, kui ka see, et ajalugu peaks käsitlema kui tervikut, mitte jaotama erinevate regioonide vahel. Mulle meeldis uudne lähenemine ajaloole, mis andis ehk veidi kriitilisema mõtlemise. Marek Tamme uuesti kutsumise põhjuseks võikski olla see, et ta käsitleb ajalugu sellise nurga alt, mida tavalises ajaloo tunnis ei tehta. Samas annab see kõigele laiema konteksti ning laiendab vaatenurka.

Liisi Lota

Mulle väga meeldis Ene Ergma tund satelliitidest – jutt oli põnev ja viskas nalja ka! Samuti oli huvitav ka Laaneotsa tund – ta avas külgi Eesti-Venemaa suhetest mida ma varem ei teadnud. Tore oli!

Õun

Suured tänud sulle, Madis. Väga lahe oli!

Kommenteerimine on keelatud.