Näeme veel, Vellekas!

Kolmapäeval, 8. juunil jõudis meieni 10. klassi lõpuchallenge füüsika arvestuse näol. Ühtlasi oli see ka viimane tund õpetaja Rain Vellerindiga. Meie klassi õpilased, olgu nad õppinud Veltsi käe all neli või vaid ühe aasta, on vast kõik ühel nõul, et teist sellist ei ole ikka küll. Kas on teist maratonijooksjast füüsikut ja mälumängurist luuletajat? Kes veel seletaks meile impulsimomenti samal ajal keereldes pöörleval alusel? Meenub hetk selle aasta orienteerumispäevast, kus juhtusime metsas kokku kirjudes retuusides Vellerindiga. Kaugelt puude vahelt kostab tema hõige: “Jookske kiiresti mäest alla, siis on lihtsam teisest ülesse saada!” Teised rajalolijad olid jällegi saanud soovituse, et ümber mäe joostes tuleb teha vähem tööd kui üle mäe.  Kooli korvpallimängult mäletame eredalt Vellerinnu jõuluvanakostüümi. Tema instagrami fotodele lihtsalt ei saa üht südant viskamata jätta.  

Viimase tunni puhuks oli Vellekas koostanud meile lõbusa ristsõna, mille vihjed panid muhelema ja andis ikka mõistatada küll, millise õpilase nimi selle vihje taga peitub.

Kuna tegemist on aktiivse spordimehega, otsustasime üheskoos kinkida Vellekale meie klassi spordisärgi, seljal uhkelt oomega. Kui olime koogi üle andnud ja pildi teinud, võttis Vellerind oma põhjatutest taskutest välja taskunoa ja lõikas kohe eriti nutikalt kooki nii, et me kõik võiksime suu magusaks saada.
Rain Vellerind on kindlasti üks Reaalkooli iseloomulikumaid õpetajaid ja suur Reaali vaimsuse kandja. Endale omase stiiliga ning legendaarsete ütlemistega jääb ta meile alatiseks südamesse.

13339551_1297522310275285_3452473493681959390_n

Kommenteerimine on keelatud.