Teaduspäev

7. aprillil toimus Tallinna Reaalkoolis teaduspäev ning nagu kõik teisedki klassid, veetis 10c oma päeva kuulates mitmeid erinevaid ja huvitavaid loenguid. Ühe loengu saime ise valida, teised olid meile kõrgemate jõudude poolt paika pandud. Loengute teemad ulatusid seinast seina, üks huvitavam kui teine. Isegi loeng ilmastikunähtustest oli põnev, eriti koos suvalistel hetkedel vahele paisatud faktidega sellest, mis ja kuidas sind äikesetormi ajal kõige tõenäolisemalt ja võikamalt ära võiks tappa. Kõige vähem teadusega seotud oli ilmselt loeng teemal “Õigus tõele – mida see tähendab ajaloohariduse mõistes”, kuid sellegi poolest oli silmaringi avardav ning mõtlema panev lähtuda ajaloo käsitluses sellest kui tõesest (või ka väärast) faktist, mida maailma eri paikades erinevalt, kui üldse, õpetatakse.

Valikulistest loengutest käisin mina kuulamas Ene Ergma tutvustust Eestist kui kosmoseriigist. Hoolimata küllalti kesistest algteadmistest astrofüüsika vallas pakkus Ene Ergma noorsookriitiline ajaloo- ja teadustutvustus palju uusi teadmisi ning täiendavat arusaama kosmoseuuringutest. Loeng oli väga huvitav, sest lisaks eestlaste saavutustele kosmoseuuringutes rääkis Ergma ka lugusid oma kogemustest.

Õpilaste ühine hinnang teaduspäevale oli väga positiivne, ehkki terve päeva ainult loengute kuulamine osutus veidi kurnavaks.

Kommenteerimine on keelatud.