Külaline keskkonnaametist

Teisipäeval, 19. märtsil käis meil loodusõpetuse tundide ajal külas Reet Kristian, kes töötab Harjumaa keskkonnaametis ja viib igapäevaselt läbi haridusprogramme koolilastele.

Kahe looduse tunni ajal jõudsime nii mõndagi huvitavat korda saata. Alustuseks pidime igaüks arvama, mis loomale vastav karvkate kuulub. Sellega tekkis palju segadust, sest meil linnalastena oli raske vahet teha nugisel, kärbil ja naaritsal. Kokku tuli ära arvata 14 looma nahad, mõned neist kuulusid ka suurtele metsloomadele nagu hunt ja ilves. Peale seda lõbusat ülesannet vaatasime esitlust nende loomade kohta. Eriti lõbus oli see, et esitlusse olid lisatud autori enda videod sellest, kuidas metsloomad tema aias toimetavad. Hiljem uurisime ka loomade koljusid ja hammaste paiknemist. Vahetunni ajal kogunesime kõik nahku silitama ja katsuma ning saime teada, et kõige vastpidavam kasukas on saarmal, sest see on hästi tihe ja tundub katsudes nagu vilt. Lisaks näidati meile ka erinevate loomade pabulaid, see oli väga lõbus. Vahelduseks tavalistele tundidele oli huvitav sellises programmis osaleda ning avastada uut ja huvitavad linlastele veidi kaugema teema kohta.

Koljud
Marleen nirgiga
Moeshow

Ingrid ja Saskia

Lisa kommentaar


Warning: Undefined variable $user_ID in /data02/virt58214/domeenid/www.real.edu.ee/htdocs/ajaveeb/wp-content/themes/hoolekandeselts/comments.php on line 68

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.