Ajaloo esitlused: Jüri Krjukov

Jüri Krjukov oli Eesti näitleja, kes elas aastatel 1954 – 1997. Aastal 1972 lõpetas ta Tallinna 7. keskkooli. 1976 lõpetas ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri 7. lennu. Seejärel oli ta Eesti Draamateatri näitleja.

Tema üks tuntumaid rolle on Salomon Vesipruuli osa telelavastuses “Kuulsuse narrid”. Esimene filmiroll oli filmis “Reisija “Ekvaatorilt””.

Tema esimene abikaasa oli Urve Krjukov. Teine abikaasa Inge Krjukov, kellega tal oli ka poeg Aleksander Krjukov, kes õppis Tallinna Reaalkoolis. Kolmas abikaasa oli Ülle Toming.

Jüril oli üks, 7 aastat vanem vend Oleg. Oleg ütles, et tema on Jüri välja koolitanud ning, et Jüri on temalt kõik õppinud.

Tema isa, Igor Krjukov, suri kui Jüri oli kõigest kuuekuune. Pärast sõda oli Igor kommunist ja Ministrite Nõukogus teenistuskirjas.

Tema ema, Maria Krjukov, oli Jüri sündides 43-aastane. Ta töötas juuksurina.

Teatriteadlane Reet Neimar on öelnud, et Jüri rääkis lavakunstikateedrisse sisse astudes oma emast ilusasti, hellusega, ilma igasuguse irooniata.

1996. aasta augustis avastas Jüri keele alt kühmu. Ta käis kurguarsti juures, kus tal diagnoositi stomatiit. Hiljem võetud proovitükk näitas vähieelset seisundit. 18. oktoobril 1997 Jüri suri.

Autor: Eleonora

Pilt: https://epl.delfi.ee/lp/juri-krjukov-naitleja-katusel?id=79807576

Kommenteerimine on keelatud.