Django projektid

Märtsi lõpus hakkasime õppima programmeerimises veebilehtede tegemist Django abil. Algselt tundus see kõigile võimatu, kuid peale palju tööd ja vaeva, on valminud hulk imelisi veebilehti.

Visuaalselt ĂĽks ilusamaid veebilehti oli Hermanni, Kenti ja Kaspari loodud TRK ehk “Toomas Reimanni konspekt”. Nagu ka nimi ĂĽtleb, on sellel veebilehel võimalik õppida selgeks kogu gĂĽmnaasiumi fĂĽĂĽsika.

Kui füüsikaks korrates on vaja lahendada palliviskega seotud ülesandeid, siis oma lahendust saab kontrollida Ernsti, Pärtli ja Alari veebilehel, mis arvutab viskenurga, kõrguse ja kiiruse abil välja palli trajektoori ning näitab ka palju muid andmeid selle kohta. Võimalik on ka valida erinevate planeetide vahel, kus viset sooritada.

Karli, Karl-Martini ja Gustavi veebilehe abil on aga võimalik Monte Carlo meetodi abil määrata ükskõik millise kujundi pindala, mis tuleb kasuks geomeetria õppimisel.

Õppimisega seotud leht on ka näiteks Uku, Pärtli ja Gerdi loodud Somelugu, kus saab valmistuda õp Somelari arvestusteks tänu põhjalikele konspektidele ja testidele.

Spetsiifiliselt realicat saab õppida Chrisette, Pauli ja Priscilla veebilehel, kus eesmärgiks on võimalikult kiiresti kirjutada etteantud reaalkooli ajalooga seotud tekst ning läbi selle korrata ajalugu.

Õppimist aitavad tõhusamaks teha Ingridi ja Mia ning Jarli, Karl Eriku ja Frangi veebilehed, kus on võimalik lisada endale erinevaid ülesandeid ning seejärel näha kokkuvõtet nendest. Ingridi ja Mia veebilehel saab kasutada ka pomodoro meetodit õppimiseks.

Kui aga füüsika ja ajaloo arvestused on tehtud, siis oma hindeid saab näha Karlise ja Rasmuse veebilehel. Sisuliselt on see eKooli sarnane rakendus, mille mõtteks on teha hinnete haldamine lihtsamaks nii õpetajale kui ka õpilastele.

Kui kukkusid ajaloo arvestuse läbi või said füüsikas viie, siis oma tuju ja enda tundeid selle kohta saab hinnata Raini ja Sigridi veebilehel. Iga päeva kohta saab lisada enda hinnangu ning seejärel näeb ka statistikat graafiku vormis.

Pärast pikka ja rasket arvestuste nädalat saab oma tuju tõsta Taavi, Margareti ja Kristjani loodud eestikeelse versiooniga Wordle’st.

Saskia võttis inspiratsiooni aga kirjanduses just loetud Dante “Põrgust” ning lõi veebilehe, mille abil on võimalik näha, millisesse põrguringi sa kuulud.

Kui saad Saskia põrgutestil aga rabavad tulemused, saad auru välja last Emili, Lenna ja Kauri tehtud foorumis, kus kasutajatel on võimalik küsida teistelt erinevaid küsimusi ning nad saavad ka ise vastata teiste kasutajate küsimustele.

Postituse tegi Rain

Kommenteerimine on keelatud.