Kuud, mis möödusid uurimistöö varjus

Detsemberit, jaanuari, veebruari ja märtsi saab iseloomustada 140.a jaoks vaid üht viisi: “Uurimistöö, uurimistöö, uurimistöö!”. Kogu selles virvarris jäid muud kohustused tagaplaanile, mille tõttu jäi ka meie ajaveeb veidi unarusse. Järgneb väike kokkuvõte meie viimaste kuude tegemisest.

Detsember

Detsember oli täis kõike talvist ja jõululist. Et suurendada pühademeeleolu kuulutati välja klassidevaheline klassiruumide kaunistamise võistlus, meie ülesandeks jäi 303 klassiruumi dekoreerimine. Otsustasime võtta inspiratsiooni “Home Alone’i” filmist ning kaunistasime klassiruumi lisaks ohtratele tulukestele ja kardadele Kaspari meisterdatud kamina, kuusepuu ja filmist pärit “Battle Plan’iga”. Kahjuks võistlust kinni ei pannud, aga kaunistatud 303 klassiruum tegi tuju heaks nii meil kui õpetaja Veskimetsal. 

Lisaks kaunistamisele oli detsember täis tantsu ja tralli. 7. detsembril toimus mereteemaliste liikumiskavade esitamine ning kuigi me esikolmikusse ei jõudnud, kutsuti meie armsad madrused esinema 3. aprillil toimuvale merepeole. 15. detsembri õhtul leidis aset gümnaasiumi jõulupidu ning meie klass pidi esitama Jamaica teemalise tantsu. Meeleoluka esituse käigus lendas lisaks kõigele Sandri särk lühtri otsa ning Koidul tõime lausa pisara silma. Viimasel koolipäeval toimus projektipäev ning suur osa meie klassist otsustas šoti rahvatantsude kasuks. Veetsime hommikupooliku võimlas Kippari karmoška mängu saatel ning nautisime suure osa lennuga koos aja veetmist. Lisaks Kippari pillimängule saime jõulukontserdil nautida meie kalli klassivenna Taavi trummipõrinat ja Jarli kaunit klaverimängu. Kooris esindasid meie klassi Frank, Gert ja Triin. 27. detsembril toimus legendaarne jõuluball, mille jaoks said kõik kapist ülikonnad ja ballikleidid välja otsida.  Õhtu möödus mõnusas õhkkonnas, oli tore koolikaaslastega jõule tähistada ja tantse meelde tuletada.

Jaanuar

2024 on alanud ja uue-aasta lubadus saada UT valmis on loodetavasti ka kõigil täitunud, või siis lähipäevil täitumas. Jaanuar algas pauguga- kohe peale vaheaja lõppu oli uurimistööde kolmas ehk viimane kollokvium. Jaanuariga oli ka olümpiaaditipphooaeg alanud, seega stressitasemed olid kõrgemad kui kunagi varem. 17. jaanuaril sai meie imearmas koolimaja meie lennu numbriga pühitsetud, hoone on nüüd 140 aastat vana. Selle auks kogunesime aulasse, kus jutustati meile meie hetkese koolimaja lugu ning tutvustati ka varsti valmiva uue maja ehitust. Järgmisel päeval käisime me klassiga Salme Kultuurikeskuses vaatamas etendust  “Ülestähendusi põranda alt”. Dostojevski näidend ei jätnud kedagi külmaks, vaid hoopis jäi see pea kõigile segaseks. Sama nädala reedel, 19. jaanuaril toimus meie aulas G5 kuldvillak, kus tervet Reaalkooli esindas meie imeline Ingrid. Ingrid purustas vastased ilma tagasi vaatamata, saades ligi 2 korda rohkem punkte kui ülejäänud võistlejad. Ingrid tõi Reaalile (meie klassile) võidu koju.

18. jaanuaril otsustatu lõplikult, et toimub õpetajate streik- algselt 22.-26. jaanuaril jäi õppetöö ära. Esmaspäeval, 22. jaanuaril läksime suure massiga Riigikogu ette meelt avaldama. Kokku tuli sinna ligi 100 reaalikat ja peaaegu terve Reaalkooli õpetajaskond. Külmusime tuisus au ja uhkusega, et meie imearmsaid õpetajaid toetada. Streiginädala lõpul oli raske valik: kas minna Vabalavale oma klassikaaslaseid toetama või minna ERSO kontserdile Eve Karbiga. Vabalaval esindasid meie klassi Emil, Frank ja Lenna, koos 140.c klassi Liisiga esitades lugu “Athens, France” bändi Black Country, New Road poolt. Võitu küll koju ei tulnud, aga pole paha! Küll järgmine aasta paremini läheb. Järgmisel nädalal sai õpetajate streik pettumustvalmistava lõpu- õpetajad võitsid sellest ligi kahenädalasest streigist hädise 17-eurose palgatõusu.

Veebruar

Pinksinädala raames toodi ajutiselt kooli lauatenniselauad, mis õpilaste seas koheselt populaarseks said. Vahetundides kostus lakkamatult pallide kõlksumist. Lauad olid lausa nii populaarsed, et nädala lõppedes leiti lastevanemate abiga uued lauatenniselauad, mis siiani suures majas seisavad. Nagu traditsiooniks on, saatis ka sel aastal sõbrapäeva stiilinädal. Stiilinädala teemad oli kahjuks see aasta veidikene magedad, mistõttu ka meie klassi osavõtt oli limiteeritud. Sõbrapäeva auks sai tellida kallisid, roose ja ka “Sörenaadi”, mille au said kogeda Uku ja Krõõt Kudeviita. Muidugi said kallisid ja roose ka teised meie klassi nunnupallid.

Veebruaris saabus üks tõeliselt kurb ja traagiline sündmus: meie pikk rännak õpetaja Karuga sai läbi. Veetsime viimase tunni koos tehes tööd Moodle’is, aga muidugi ei pääsenud õp Karu meie käest ilma kingituseta. Koosveedetud tundide mälestuseks andsime Karule käru ja mulda. Muidugi oli muld kõrge huumusesisaldusega viljakas muld, mis sobib igasugusteks aiatöödeks. 19. veebruar viis kogu gümnaasiumi Viimsi Artiumisse Paul-Eerik Rummo “Tuhkatriinumängu” nautima. Etendus oli visuaalselt vinge, kuid süžee jäi mitmetele segaseks. Kuuldavalt jagas teatrisaali meiega ka näidendi autor, kuigi õpetajatel jäi ta märkamata.  

19. kuni 23. veebruaril toimus pingeline spordinädal, mille jooksul said meie klassi õpilased end proovile panna mitmetes erinevates spordialades. Selle nädala kolmapäeval toimus ka klassidevaheline võrguturniir, kus meie klass pälvis auväärse viimase koha. Vabariigi aastapäeva auks korraldati koolis ka aktus, kus lisaks hümni ja regilaulu laulmisele tublisid reaalkooli õpilasi koolivoorude tulemuste eest tunnustati. Ka mitmed meie klassi õpilased said kiituskirja ja väikse meene.

Märts

Märtsi kättejõudmisega avastasime, et uurimistöö tähtajani polnud jäänud enam kuud, vaid ainult päevad, mille tõttu läks kõigil kiireks. 7. märtsil toimus heategevuslik humana päev, mille raames toimus aulas riiete laat. 8. märtsil külastas Reaali pande Treffneri õpilasi, kes said uudistada meie soliidse vanusega koolihoonet ning kogeda värvikaid koolitunde. Samal päeval oli ka naistepäev, mille tõttu oli koolimaja täis lillede ja maiustuste lõhna. Tervisenädal möödus kurva noodiga, sest puhvetist eemaldati magusad tooted nagu kirju kiisu, rummipall jt. Selle traagilise sündmuse tõttu muutus uurimistöö kirjutamine palju raskemaks. 22. märtsil toimus 12. klasside 100 päeva ball, mida korraldasid 11. klasside õpilased. Saime valmistada snäkid, kõik valmis sättida ning olla kelnerid. Ürituse ajal saime imetleda 12. klasside kauaharjutatud poloneesi tantsimist ning kõigi üllatuseks ei ajanud kelnerid ühtegi pokaalidega kandikut ümber. Märtsi viimane nädal oli suurema osa klassi jaoks täis uurimistöö viimistlemist ja viimast üle vaatamist. 

Kirjutasid Sigrid, Emil ja Rain

Kommenteerimine on keelatud.