Mere pidu

3. aprillil toimus Kalevi Spordihallis Reaalkooli “Mere pidu” ehk mereteemaline laulu- ja tantsupidu, kus osalesid/esinesid Reaalkooli õpilased, lapsevanemad ja õpetajad. Pidu juhtisid Peeter Veltmann ning Märt Agu. Peo tõmbas käima Märt Agu, kelle juhtimisel tehti mõned vägevad Mehhiko lained. Eriti entusiastlikult võtsid lainetest osa 1. klassi õpilased, kuid lapsevanemad vajasid järeleaitamist. Peeter Veltmann esitas bändi saatel esimese laulu, milleks oli Kihnu Virve “Mere pidu”. 

Meie klassi poisid tormasid lavale juba kolmandana ning esitasid võimlemiskava “Vallatud madrused” laulu “Drunken Sailor” saatel. Kava valmis juba detsembrikuus ning poisid harjutasid enne pidu usinasti. Seega ei tulnud üllatuseks, et esinemine hästi õnnestus. Publik elas valjusti kaasa ning poisid vihtusid täiel rinnal tantsu. Tantsu menukaim hetk oli kõige lõpus, kui poisid kõrvuti maas lamades nii rullisid, et Uku neist Jaan Tätte “Ojalaulu” remixi saatel üle veeres. Lõpu poole õnnestus mõnel poisil ka enda särk puruks rebida.

Teistest esinemistest olid eriti meeldejäävad “Kalamees”, kus tantsisid õpetajad, vilistlased ja lapsevanemad ning 139. lennu poiste võimlemiskava “Vaalakütid”. Publiku heakskiidu pälvisid ka “Silveri laul”, mida laulsid Indrek Vahur (vil!137) ja Joosep Toomeste (vil!137), ning “Tuulevaiksel ööl”, milles olid solistideks Eva-Marie Tammik ja Indrek Vahur. Peeter Veltmanni juhtimisel lõpetasid peo ühislaulud “Reaali tänulaul” ning “Saaremaa valss”, millele järgnesid veel Kaera-Jaan jt simmani lood. Kokkuvõttes sai peetud igati vägev ja meeldejääv pidu, mis ühendas kogu Reaalipere ning tõstis esile eestlastele kalli teema, milleks on meri.

Kirjutas Sander

Kommenteerimine on keelatud.