Vilistlaspäev

Laupäeval, 27. jaanuaril toimus meie koolis vilistlaspäev, nagu see iga aasta toimub. See aasta oli veidi erilisem sündmus, seoses vana maja renoveerimise ja uue maja ehitamisega käis päris palju rahvast läbi, et näha, kuidas hakkab välja nägema uus koolimaja ning kui armas ikkagi vana maja on, enne kui seda renoveerima hakatakse.
Meie klassi vastutada seekord oli garderoob. Võtsin korralduse enda peale ja pidime garderoobidesse panema numbrid nagidesse, et õhtul külalisi kenasti ikka vastu võtta. Panime oma arust päris suure varuga kohe 500 numbrit ära, kuid üsna kohe saime aru, et jopede jaoks jääb ainult 500 nagiga kohti väheks, seega lõime nagisid kohe juurde. Lisaks garderoobiga tegelemisele, pidime ka olema turvamehed, kes valvavad, et aktuse ajal kõik vilistlased ikkagi saali läheks ega viibiks niisama koridorides, sest asjatut müra üritati vältida.

Melu oli vahva ja vilistlasi oli ka meeletult. Kõige hämmastavam oli asjaolu, kui palju vilistlasi mahtus ära 303 klassiruumi. Ma polegi reaalis vist nii palju inimesi näinud korraga ühes klassiruumis, nimelt istus ühel pingireal umbes 6-8 vilistlast. Tavaliselt on tundides seal mugav neljakesi istuda…

303 klassis tutvustas vilistlane Johan Tali uue juurdeehituse plaani, mis oli väga grandioosne ja olen kindel, et sellest tuleb Tallinna, kui mitte kogu Eesti vägevaim koolimaja!

Meie õhtu garderoobis sujus hästi – inimesed said kenasti oma üleriided kätte ilma suurema ootamiseta ning garderoobis askeldanud klassikaaslased tegid väga eeskujulikku tööd. Meie tööpäev lõppes garderoobis ametlikult kell 00:00, kuid selleks ajaks olid veel pooled peolised koolimajas ning pidime nad jätma ise oma asjade eest vastutama.

Pildil on võimalik näha 131. lennu vilistlasi, nende seas ka minu vanem vend (paremalt teine).

Reaali vaim on ikka vinge! Lahe on vaadata, kuidas eri generatsioonide inimesed tulevad kõik koos ühte kohta iga aasta kokku, et koos vanu aegu meenutada ja koolivendadega uuesti üle pika aja pidutseda ja koos viibida. Sellist üritust oli lust korraldada ja ootan põnevusega aegu, mil saan ise juba vilistlasena sellisest üritusest osa võtta.

Robin Juul

Kommenteerimine on keelatud.