Riigikaitselaager

26.-28. mai toimus 139. lennu riigikaitselaager Karitsa jahispordi- ja puhkekeskuses. Reede hommikul saime nautida ĂŒksikut keemia tundi ning seejĂ€rel algas meie laager lasketiiru minekuga. Hiljem laagriplatsile kohale jĂ”udes saime igaĂŒks omale vormi ja nimesildi ning peale ‘sportliku eluviisi vÀÀrtustamist’ kĂŒkkide ja kĂ€tekĂ”verdustega panime ĂŒles oma jagude telgid. Saabusid ka teiste koolide Ă”pilased Raplast ning mujalt Eestist, kokku oli ĂŒle 300 laagerdaja! Rivistusele jĂ€rgnes Ă”htusöök, jaoĂŒlemate poolt infotund, muud Ă”htused tegemised ning seejĂ€rel toimus laagri esimene hĂ€ire, mille jaoks vĂ”tsime hĂ€ire lĂ”puni end kaitsepositsioonidesse. Öö lĂ€bi toimus telkides tulevalve ja kĂ€idi kahe- vĂ”i neljahaaval patrullil kaitsmaks laagri lippu.

LaupĂ€eva hommik algas (vĂ€rvika) Ă€ratusega, rivistusega ning hommikuvĂ”imlemisega. Terve pĂ€ev lĂ€bi toimusid erinevad Ă”ppetunnid enda maskeerimisest, raadioside pidamisest, relvadest, naiskodukaitsest, liikumisviisidest ning ka muule lisaks arvutasime vĂ€lja oma NATO testi tulemused. Kahjuks lĂ”ppes minu jaoks siin laager Ă€ra, kuid klassikaaslastel on kindlasti muljekaid jutte laagri teisest ööst ning vaenlaste proovidest varastada meie laagri lippu. 😉

Renate

Laager algas reede hommikuga, mil asusime teele Valtu jahilasketiiru poole, kus saime proovile panna enda laskmisoskused (Mirtel skooris kĂ”ik 7 lasku otse kĂŒmnesse!!!). Sealt liikusime otse edasi Karitsa poole. Kohale jĂ”udes jagati Ă”pilastele kĂ€tte vormid ja kĂ€tekĂ”verduste eest isegi nimesildid ning saime hakata telki pĂŒstitama! Igasse telki paigutati 12 Ă”pilast, kellest moodustus jĂ€rgnevateks pĂ€evadeks ĂŒks jagu. Telk pĂŒsti ja Ă”htusöök söödud, vĂ”is ahju tule alla teha, kuigi meie telgis kaasnes sellega ka suitsusaun. Et suitsusaun liiga suitsuseks ei lĂ€heks, pidime nii mĂ”nedki korrad telgi vaiad vĂ€lja tĂ”mbama ja telki tuulutama, mis viis selleni, et viimasel pĂ€eval telk enam pĂŒsti pĂŒsida ei tahtnud.

Laagri teine pĂ€ev koosnes kaheksast Ă”ppekohast, kus sai teha erinevaid praktilisi harjutusi, sealhulgas pĂŒstitada telkmantlit, teha NATO testi ja maskeeringut, tutvuda riviĂ”ppega ja palju muud. Öösel pikka pidu ei olnud, sest kaitsesime hoolega laagri lippu ja seega jĂ€i kĂ”igil unetunde vajaka, kĂŒll aga jĂ€i lipp uhkelt lehvima! PĂŒhapĂ€eval kĂ€isime klassiga veel kahes viimases Ă”ppekohas ning oligi aeg tagastada vormid ja telk kokku panna.

Nataly ja Linda

5 paari jalanĂ”usid tĂŒhjal aasal

Emotsioonid laes!

FĂ€nnipilt Valjoga

Kuumad ja ohtlikud

Kommenteerimine on keelatud.