Kadrioru kunstimuuseumi külastus

25. novembril leidsime end taas Kadrioru kunstimuuseumi valgest saalist, kus mõnda aega tagasi lunastasime välja oma koolisõrmused. Pooleteise tunni jooksul tutvusime erinevate barokkstiili tunnusjoonte ning ajastu suurkujude Peeter I ja Karl XII-ga. Sel korral oli aga eriline põhjus suunata pilk lakke, et tutvuda lähemalt laemaaliga, mis pärineb Peeter I või Katariina I valitsusajast. Kuigi maalil oli kujutatud müüti jahimees Aktaionist ja suplevatest nümfidest, oli tegemist hoopis sügavama mõttega poliitilise maaliga. Ekskursiooni lõpus oli igaühel võimalus joonistada enda või mõne lähedase inimese kaunistatud initsiaalid. Viimastel õnnelikel, kes kauemaks kunsti nautima jäid, oli ka ootamatu võimalus kohata peaminister Kaja Kallast, kes parajasti lossi intervjuud andma suundus. Õppekäigu organiseerimise eest oleme tänulikud ajalooõpetaja Tiia Luugile ning klassijuhataja Natalja Siniorule, kes meiega koos kunsti nautimas käisid.

Nora

Genereerime barokkajastu tunnuseid

(maal on laes)

Kommenteerimine on keelatud.