Õppekäik Särghauale

Teisipäeval, 19. oktoobril kogunesime kooli juurde kell 8, et teha väsitavasse arvestustenädalasse väike paus ning tutvuda Eesti maapõuega.

 

Särghauale jõudsime kella 10 paiku. Ilm oli imeline: õhk oli karge ning päike siras kaunilt. Ees tõotas tulla tore päev! Esmalt näidati meile kätte toad ning siis oli umbes tunnikene aega, et end sisse seada. 1. päeva programm nägi ette loengut Eesti maavaradest ja puuraukudest, samuti küpsistest šokolaadi kaevandamist. Pärast geoloogilistel teemadel arutlemist oli aeg veidike keha kinnitada – selleks tegime u 1,5 km matka söögikohta. Tagasi Särghauale jõudes ootas meid ees töötuba toormete ringmajandusest ning loeng erinevatest kivimitest. Olles kogunud uusi teadmisi, võtsime taaskord ette pisikese jalutuskäigu, et süüa. Hiljem said soovijad proovida kätt kivimite vormimises või panna proovile oma teadmised erinevate toodete toorainete kohta. Õppeprogrammidele pani toreda punkti Piret Otsa õhtumõnu, kus saime tantsida ning oma klassikaaslasi paremini tundma õppida. Õhtul oli tore sõpradega kaarte mängida või niisama lobiseda ning oligi aeg magama minna.

 

Järgmine päev algas hommikusöögiga, siis väikene kokkuvõte möödunust ning tuligi Särghauaga hüvasti jätta. Järgmine sihtkoht oli Vändra kalmistu, kus asetasime Anton Õunapuu hauale küünla. Ilmaga too päev just ei vedanud – nii oli rõõm sooja bussi jõudmisest suurem.  Külastasime ka Järvakandi klaasivabrikut, kus saime näha klaasi valmistamist ning tutvuda Järvakandi klaasitehase ja selle ajalooga. Enne lahkumist kinnitasime keha kohalikus ööklubis. Kooli juurde saabusime 15 paiku ja oligi aeg tagasi koju rutata, sest ees oli keemia kontrolltöö.

kirjutas Liset

Küpsistest šokolaadi ja pähkleid otsimas!

Beebilausuja Ulla

Kirke ja Anete kaunimaid kristalle välja valimas

Mõnel tuli uneaeg varem kui teisel

Teine sats šokolaadi kaevandamas

Meie pidulik lõunasöök Järvakandi ööklubis

Kivilihvijad

Kommenteerimine on keelatud.