Kuidas ma õele keemiat õpetasin

Kuigi see tegi paljudele piina, pidi karantiinis ikkagi ohtralt õppima. Sama kehtib ka minu väikese (172 cm) kalli õe kohta, kes käib 12. klassis ja pidi keemia koolieksamit tegema.

Orgaanika on kaunisti keerukas ning kuigi meie kallis õpetaja Martin Saar tõttas appi oma fantastiliste materjalide ja videotundidega, palus mu õeke ka minu käest nõu. See pani mind mõtlema, kuidas mina, keda see jubedus veel alles ees ootab, teda kuidagigi aidata saaksin.

Siinkohal ratsutas oma vapral hobul taas meile appi Martin Saar, kes oli mulle mõned kuud varem andnud võrratu konspekti süsinikuühendite keemia kohta. Õpilaste seas ringleb selle kohta rohkelt legende, seda kutsutakse “Orgaanika megatabeliks”.

Ükskõik kui kurikuulus see tabel ka poleks, oli mu sõsar suutnud seda oma aastate jooksul vältida. Aga orgaaniline keemia jõuab meile kunagi ikka järele, soovime seda või mitte, ja see väärt paber sai talle antud.

Isegi selle toetusega tuli eksam raske. See oli täis keerukaid küsimusi, mida pidid sügavalt analüüsima, enne kui sa vastusele said alles mõtlema hakata. Kindlasti säärane töö oleks olnud surmav, kui hirmus katsumus poleks olnud täis toredaid Martin Saarele omaseid meeme, mis rasketel aegadel meelt lahutasid.

Nõnda sai see proovikivi üle elatud ning lust ja lillepidu taas jätkuda.

-Siim

Kommenteerimine on keelatud.