Minu päev distantsõppel

Koroonaviiruse tõttu oleme märtsist saati olnud koduõppel, mis on olnud omamoodi väga arendav ja huvitav kogemuse sama ajal. Näiteks aprillikuu alguses ei suutnud ma enam vahet teha nädalapäevadel ja unerežiim oli selleks ajaks rikutud. Eriolukorra tõttu muutus ka see, kuidas me õpime. Põhiliselt sai kõik informatsiooni eKoolist või õpetajad saatsid meilid. Ometigi kasutasid mõned õpetajad ka teisi platvorme nagu Google Classroom ja Slack (meie kallis õpetaja Soots 😊). Meeldiv oli see, et ärgata sai tunde hiljem kui tavaliselt. Vahepeal tegid õpetajad Google Meeti kaudu videotunde, mis olid alguses väga harjumatud ja veidrad, aga lõpuks muutusid täitsa toredaks ja tavapäraseks.

Kuigi paljud klassikaaslased võisid ärgata keskpäeva paiku, siis mina ärkasin ikka kell 8 selleks, et kõik võimalikult vara ära teha (unetunnid kannatasid selle pealt korralikult). Enamasti ärkasingi üles, pesin hambaid, sõin ja asusin õppima. Tavaliselt oli päevas 1-2 videotundi. Nende järel lõpetasin õppimise, mida hommikul ei jõudnud/viitsinud. Pärast õppimist asusin raamatu lugemise kallale. Kogu eriolukorra jooksul sai mitmeid raamatuid läbi loetud, milledest meeldejäävaimad olid Mario Puzo „Ristiisa“ ja Tom Clancy „Rainbow Six“. Pärast lugemist sõin. Ülejäänud õhtu jooksul veetsin tunde arvuti taga mänge mängides ja trennis. Enne magama jäämist lugesin natuke veel raamatut. Proovisin magama jääda südaöö paiku, aga see õnnestus harva.

Nii veider kui kõik see distantsõppe ka polnud, hakkasin seda lõpuks nautima ja tunnen, et võtan sellest perioodist kaasa uusi oskusi tulevaste probleemide lahendamiseks.

-Märten

Kommenteerimine on keelatud.