Virtuaalsed kitarritunnid

Kriisi ajal muutus kogu õpe digitaalseks. Sama juhtus ka huvitegevusega. Virtuaalselt kitarritundide pidamine on tavatundide pidamisest palju segasem. Tundide ajad muutusid peaaegu iga nädal ning lepiti mõnikord kokku alles samal päeval. Proove oli palju kergem ära unustada ning mitmed hilinesid või puudusid korduvalt.

Kord läks mul ka tund meelest ära ja läksin selle asemel rattaga sõitma. Meelde tulemise ja tunni alguse ajaks, olin kodust tund aega eemale sõitnud. Teine kord olin jällegi ainus peale õpetaja, kes grupitundi jõudis.

Kitarriansambliga õppisime ära loo “Misirlou” kitarriseade. Ăśksiktunnis harjutasin lugusid “Fly Me To The Moon” ja kriisi jaoks sobiva tuju tõstva “Don’t Worry, Be Happy”. Kodus ei saa kergelt teistega koos mängimist harjutada ja seega sai hulganisti mängida ka mitmeid teisi tehnikat harjutavaid lugusid.

Kriisi tõttu ei saanud ka kontserte pidada. Nende asemel salvestati videod lugude eri partiide mängimisest ning need kombineeriti kokku terveteks paladeks. Salvestamisega oli palju probleeme, sest polnud õiget varustust ja ei saanud kitarri otse arvutisse ühendamisega hästi hakkama. Korduvalt oli heli mingil moel moonutatud. Kõige parema kvaliteedi sai lõpuks telefoniga videot tehes.

Kriisi aeg oli segane ja mõnikord tüütas kõik täiesti ära, kuid see oli ka omakorda kogemus ning olen õnnelik, et tunnid jätkusid ja ei jäänud ära.

-Ants

Kommenteerimine on keelatud.