Teatrireis Ugalasse ehk kuidas reaalikad unise Viljandi vallutasid

19. mĂ€rtsil asus reaalkooli gĂŒmnaasiumiosa pĂ€rast pikka ja vĂ€sitavat koolipĂ€eva kuue bussiga teele Viljandisse, et kaeda vastrenoveeritud Ugala teatrit. Olles a-kate bussist vĂ€lja visatud, vallutasime kĂ”ige koolipoolsema bussi ning asusime esimestena teele, samal ajal kui kĂŒmnendikud mingil pĂ”hjusel Estonia teatri taga jala Viljandisse kĂ”ndida pĂŒĂŒdsid. Kuna meie bussijuht oli kergelt öeldes hullumeelne, jĂ”udsime teatri ette tublisti enne teisi, mistĂ”ttu saime esimestene valida omale meelepĂ€rase toidukoha. Viljandis pisut ringi kĂ€ies tĂ€heldasime, et:

(1) Bussijuht oleks vÔinud meid kesklinnas maha panna, sest ilm oli kenaks jalutuskÀiguks liigagi tuisune ja nii mÔnelgi neiul oli kontsasaabastega lÔbus jÀistel kÔnniteedel uisutada.

(2) Kui suvel veedavad puhkuse kĂ”ik Viljandis, sest seal just ongi paradiis, siis kevadtalvel on tegemist pigem kummituslinnaga, kus on mingil pĂ”hjusel sada erinevat kaubanduskeskust, igaĂŒhes umbes kaks kĂŒlastajat.

KĂ”hud tĂ€is, asusime teatrisse, et vaadata Tennessee Williamsi etendust “Orpheus allilmas”. Kuna enamasti jaotusid inimeste arvamused kaheks – oli neid, kes vastnĂ€htust vaimustuses olid, ning neid, kes oleks tagumistes ridades istudes ilmselt hea meelega magama jÀÀnud – siis ei hakka me etendust arvustama. KĂŒll aga vĂ”ime lahkesti ja tĂ€itsa tasuta jagada ettepanekuid koolile jĂ€rgmiste aastate teatrireiside korraldamiseks:

a) VĂ”ib-olla peaks teatripĂ€ev olema lĂŒhendatud tundidega. 8-tunnine koolipĂ€ev vĂ€sitab niigi ning kui sinna lisada 2-3 tunnine loksumine (mitte vĂ€ga mugavas) bussis, siis tikub pehmes teatritoolis paratamatult nii mĂ”nelgi uni peale.

b) Esimese tunni Ă€rajĂ€tmine ei ole enamikule piisav mĂ”istliku koguse une Ă€ramagamiseks. Kui kesklinna bussid jĂ”udsid veel enam-vĂ€hem normaalsel ajal kohale, siis linnast vĂ€ljast elavad Ă”pilased said vaevu 5 tundi und, mis tegi 12.b niigi vaikse ja osavĂ”tmatu klassi kuidagi (ei tea kĂŒll, kuidas see vĂ”imalik) veel vaiksemaks (allpool fototĂ”estus).

c) Valige linn, kus on McDonalds.

Tegelikult on vÀga tore, et iga aasta avaneb vÔimalus end kultuuriliselt kogu kooliperega rikastada. VÔib-olla on mÔne aasta pÀrast ka reaalil sada disainitud minibussi, millega mööda Eestimaad ringi vurada.


Unetus teeb lapsed vaiksemaks ja segasemaks (jah, Maarja kasutas pangakaarti joonlauana).

Reaalikaid jĂ€i Viljandisse mĂ€lestama ĂŒks kurblik pilgeni tĂ€is prĂŒgikast.

Kommenteerimine on keelatud.