Vabariigi parimad ehk meie elu olulisim edetabel

Oma individuaalsete riigieksamite tulemustest vist veel rohkem ootas 133. lend kurikuulsat iga-aastast Innove koolide eksamitulemuste tabelit (oeh, see oli nĂĽĂĽd kĂĽll pikk ja lohisev lause). Kevadel väljahõigatud lubadus – “Edetabeleid esitletakse sĂĽgisel!” – sai väga napilt ajaraamistikku arvestades täidetud: 29. novembril saabusid kauaoodatud tulemused. Ja nagu ikka, mida me kaotame keeleoskuses, teeme tasa oma matemaatikaos… ootoot.. Vastupidi hoopis! Mida me kaotame matemaatikaoskuses, selle teeme tasa oma keeleoskuses: eesti keele ja matemaatika eksamite edetabelites reaalkoolile tänavu vastavalt 1. ja 4. koht! Kuigi, tuleb äärmiselt objektiivselt ja ĂĽldse mitte kallutatult tõdeda, et laia matemaatika pingerea edetabelis oli keskmiselt esiĂĽheksa koolides eksamit teinud õpilasi 15, meid aga pisut rohkem, paljuski tänu asjaolule, et laia matemaatika valimine on meie koolis täiesti vabatahtlik (loe: rangelt sunniviisiline).

Õnneks, erinevalt möödunud aastast, hindas meie pingutusi Postimees, kes meid oma koondtabelis esikohale paigutas. Ja kuigi Eesti Meedia on viimasel ajal teinud küsitavaid otsuseid oma trükimusta kannatavate artiklite valikus (mille ohvriks on langenud ka näiteks Eesti kuulsaim tuletõrjekoer, kes vabal ajal mõmisemisega tegeleb), siis suutsid nad seekord koostada igati pädeva ja õiglase tabeli.

Joosep, me ju ütlesime, et ära anna alla!

Kommenteerimine on keelatud.