Esimene viimane ehk kuidas me esimese klassiga uut kooliaastat alustasime

Peale töist suvepuhkust seadsime (peaaegu) kõik oma sammud kooli poole, et osaleda meie 12-aastase õpilaskarjääri viimasel esimesel koolipäeval. Koolipere üldaktusel staadionil saime uhkusega seista klassiderivi lõpus, et siis aktuse lõppedes sealt esimestena ja kõige vanematena pudireas kooli tagasi jalutada. Peale pisikest söögipausi kogunes kogu 133. lend kooli fuajeesse, et tervitada pikka kooliteed alustavaid esimese klassi õpilasi. Koolijüts näpuotsas, oli kõige olulisem välja selgitada, kas laps asub õppima A või B klassis, et hiljem aktusel ükski valesse pingiritta istuks (spoiler – kõigil see ei õnnestunud). Meile üsnagi kitsas ja ruumipuuduse all kannatav koolimaja tundus 7-aastastele hiiglasliku hoonena, mille trepiastmed ulatusid nii mitmelgi põlvini. Sellest hoolimata õnnestus teha ekskursioon kogu koolimajas, alates raamatukogust lõpetades garderoobiga. Peale põnevat, aga ka väsitavat (siinkohal tuleb mainida, et väsinud olime pigem meie kui meie vaprad aabitsasaajad) tuuri oli aeg minna kooli aulasse, kus algas 1. klasside aktus. Peale direktriss Ene Saare kõnet jagati juntsudele kätte aabitsad. Nii mõnelegi oli aabitsa kättesaamine kauaoodatud sündmus, mistõttu jäi Ene Saarega kätlemine teisejärguliseks. Esimeste aabitsate jagamine möödus küllaltki sujuvalt, kui välja arvata ühe väikese A. klassi poisi ekslemine B. klassi pingiritta. Aktuse lõppedes said kõik jütsid endale pähe koolimütsi ning seejärel suundus üks klass füüsika, teine keemia tundi. Keemia tunnis ootasid meid õp. Martin Saar ja õp. Andrus Kangro (seekord pigem abilise ehk lahusesegaja rollis), kelle abiga võlusime välja reaali vaimu, värvisime roosi ja õppisime nukleofiilset asendusreaktsiooni. Õpetaja Reivo Maasiku abiga torkasime õhupallide sisse auke, katsusime põlevat küünalt ja mängisime staatilist elektrit täis nukkudega. Peale väikeste esimesi tunde viisime nad käsikäes oma klassidesse ning oligi aeg hüvasti jätta. Loodame, et meie kooli tulevastele matemaatikutele, keemikutele ja kirjanikele oli see päev sama meeldejääv kui meile. Armsat kooliteed, sõbrad!

Kommenteerimine on keelatud.