Koolijuubeli nädal

Esmaspäev: võimlemispidu

Vene teatris toimus järjekordne võimlemispidu pealkirjaga “Pum-tšiga-pum…” Esinesid Tallinna Reaalkooli tantsijad ja ka õpetajad 😉 Meie klassi esindas laval Maria M.

Teisipäev: “Realist 20”

Uue almanahhi “Realist 20” ilmumise puhul liikusid koolimaja peal terve päeva ringi ostukäruga reklaamgrupp, kes soovijatele värskelt trükivalgust näinud teost 8 euri eest müüsid. Kell 14.00 hakkas aulas aga Elav Raamatukogu, millega tutvustati Reaalist võrsunud kirjanike ja luuletajate loomingut. Aula uksel ootasid kaks raamatukogujuhatajat, kes “elavaid raamatuid” välja laenutasid. Kogu protsess nägi välja selline, et ukselt saatsid raamatukogujuhatajad huvilised “elavate raamatute” juurde, kelleks olid tavalised õpilased. Järgneva 10-15 minuti jooksul tutvustasid nad mõnda kindlat autorit ja/või teost ning lugesid ette erinevaid katkendeid. Meie klassist olid “elavateks raamatuteks” Anette ja Teisi-Liis, kes 2 tundi lugesid huvilistele ette Jürgen Rooste erinevaid luuletusi. Õhtul kell 16.00 oli luulepärastlõuna, kus vilistlastest või õpetajatest luuletajad lugesid ette oma uut loomingut ning almanahhi autorid said kätte oma ainueksemplarid.

Kolmapäev: mälestustepäev

3. tunni ajal avati 132. lennu kingitus koolile “Digitaalne ajatelg”, mis on nähtav lehel www.real.edu.ee/ajatelg/. Pärast tunde käidi Tallinna Reaalkoolile olulistel haudadel küünlaid süütamas ja neid meenutamas. Meie klassist osalesid Teisi-Liis, kes rääkis Metsakalmistul Ernst Peterson-Särgavast, ja Jana, kes rääkis Aleksander Prikkist.

Neljapäev: kooli sünnipäev

29. septembril saime taas tähistada kooli sünnipäeva – seekord siis 135. juubelit. Nagu alati algas koolipäev tavaliste tundidega, mis kulmineerus meie jaoks matemaatika kontrolltööga. Kuuenda tunni ajal tuli meile rääkima Reaalkooli vilistlane Rasmus Puur, kes on helilooja ning oli ka kunagise Reaalmažoori dirigent. Peamine sõnum, mis ta oma loenguga edasi andis, oli “Ära iial ütle iial”. Peale seda läksime kõik koos staadionile kõnesid kuulama, kus ootas meid juba Jana valmistatud uhke porgandikook toorjuustukreemiga. Võib kindlalt öelda, et mitte ühelgi klassil polnud nii uhket kooki kui meil. Direktor pidas kõne ning tublimatele rahvusvahelistel olümpiaadidel osalejatele diplomid ja medalid. Peale seda saime kõik asuda isuäratava koogi kallale.

 

Ella

Laupäev: juubelikontsert

1. oktoobril toimus Reaalkooli juubeli ürituste raames kontsertaktus Estonia
kontserdisaalis.
Kontserdi esimeses pooles esinesid kooli praegused õpilased ja teises pooles kooli
vilistlased. Ma olen õnnelik, et sain solistina esineda kaasõpilastele ning vilistlastele
nii tähtsal päeval. Panuse meeldejäävale kontserdile andsid meie klassist veel Maria
K., Margaret H. ja Teisi-Liis.
Eriliselt head meelt teeb see, et vilistlased olid leidnud aega ning kirjutanud teoseid
kooli juubeliks. Esiettekandele tuli meeskoori esituses Rasmus Puuri ja Laur Lomperi
“Reaalselt realist”. Reaalkooli vilistlaste Jürgen Rooste, Maarja Aarma, Evelin Tamla
ning Annika Lundveri esituses kõlas Siim Ailma ja Toomas Liivi “Reaalne elu”.
Mõnusat elevust ning äratundmis rõõmu tekitasid saalisolijatele Tõnu Oja ja Pääru
Oja mahlakad vahetekstid.
Kontserdile pani võimsa punkti ühendkoor, kus laulis üle 100 laulja. Uhke on tõdeda,
et Reaalkooli õpilased ja vilistlased on edukad ning silmapaistvad väga erinevates
eluvaldkondades.

14593547_1277224065641741_1555856284_n

14628178_1277224102308404_1207075604_n

Maria M.

Kommenteerimine on keelatud.