Õpetajate päev

Õpetajate päev algas minu(Jana) jaoks juba eelmisel päeval. Nimelt ma tegin meie klassi poolt õpetajatele magustoidu. Ma otsustasin teha ühte enda lemmikut- tiramisud. Õpetajate päeva hommik oli äärmiselt tuuline. Kooli jalutades oli tunne, et sellises tuules võib lendu tõusta, mis ilmselt polekski nii halb olnud, sest ühe suure plaaditäie koogiga oli väga tüütu ja ebamugav läbi kesklinna tatsata.

Pärast nelja tavalist tundi oli aeg päevakangelased, õpetajad, väljateenitud puhkusele saata. Nüüd oli aeg kooli abiturientidel särada kõikide nende teadmistega, mida nad viimase 11 aasta jooksul koolis usinalt õppinud olid. Meie klassile andsid kaheteistkümnendikud kehalise kasvatuse ja rühmale vastavalt vene või inglise keele tundi. Kehaline toimus poistel ja tüdrukutel koos: me mängisime huvitavat moodi(ja pisut raevu tekitavat) jalgpalli.  Kui kuulsime vilet, pidime pooli vahetama ning kui enne vilet lõid palli vastaste värava suunas, siis peale vile kõlamist jõudis pall su oma väravasse. Ilmselt pole kunagi olnud jalgpalli ajaloos nii palju olnud kasutusel sõna “omavärav”.

Inglise keele tunnis mängisime mängu “Who am I?” ehk iga õpilane kirjutas märkmepaberile ühe tuntud inimese nime ning kleepis selle endast paremal istuvale inimesele. Seejärel küsis igaüks, inglise keeles loomulikult, teistelt kas-küsimusi, et saada teada, kes ta on. Kokku sai kirev seltskond Evelin Ilvesest Kim Kardashianini(kelle kohta said vähemharitumad õpilased tänu Rainerile teada, et tegemist on miljonäri MITTE miljardäriga – oluline vahe). Kahjuks ei saanud me osa võtta teise rühma vene keele tunnist, kuid kindlasti toimus seal tihe õppetöö.

Lisaks olid õpilased üle võtnud ka kooli valvelaua mikrofoni, läbi mille kooliperele emotsionaalseid ja põhjapanevaid mõttekäike jagati – äärmiselt inspireerivad ideed.

Selleaastane õpetajate päev oli meile, õpilastele meeldejääv ning lõbus. Siiski jõudsime järelduseni, et õpetamise võiks ikkagi õpetajate jaoks jätta, sest ilma nendeta ei ole normaalne õppetöö kuidagi võimalik. Aitäh Teile, armsad õpetajad, et olete meie jaoks alati olemas!

14625279_1209452202411536_1733234263_n

Jana ja Johanna

Kommenteerimine on keelatud.