Leedu 100

Labas!

16. veebruaril tähistas Reaal omale iseloomulikus poliitkorrektsuses Leedu iseseisvuspäeva – ka kallitel baltinaabritel kukkus 100. aastapäev ära. Selleks puhuks oli aulas valitud rahvale korraldatud aktus, mida otseloomulikult viis läbi 133. C klassi esindus. Eks arvestustenädalal pole meile mingiks katsumuseks sisustada 200 õpilasele 35 minutit Leedu kultuuri tuvustamiseks. Aktust juhtis meie suurepärane Stenver – sellel mehel karismast puudu ei jää ning enda nelja lausega võlus ilmselt kõik saalis istunud 9. klassi tĂĽdrukud ära (kas tõepoolest saab temast järgmine Johann?). Meie ajaloolane Henrik aka Toivo ei lasknud enda lipul langeda ning tegi suurepärase ettekande selle riigi ajaloost. Naiselikku vĂĽrtsi lisasid aktusele Hedvig ja Maria kes tegid presentatsiooni lihtsalt toredatest Leedu asjadest. Kas teadsite, et Leedukad on siiamani padukatoliiklased? Ja et Leedu ujuja võitis 15-aastaselt olĂĽmpia. Vot, tee järgi, Eesti! Ei, selles riigis on, mida avastada. Seda Hedvig ja Maria kohe järgmisel päeval ka tegid.

Suur aitäh suursaadikule, kes pidas aktusel maha vahva kõne; suur aitäh Madisele ja Ukule ning kõigile aktusest osavõtjatele!

Ja lõpetuseks: kui midagi sellest teadmisterohkest aktusest kõrva taha panna, siis kindlasti seda, et šis vyras užmokės už viską, sest et õiged härrasmehed tõesti maksavad kõige eest.

Kommenteerimine on keelatud.