Põgenikud Tartus ehk mida teha, kui kool üle viskab

Kui eesti keele proovieksam tehtud, aga kuuled, et kirjandi tulemusi ei tasu väga häid oodata, siis on hea mõte kaugele põgeneda, näiteks Tartusse. Millegipärast ei sobi ilmselt taoline põhjendus õpetajatele, mistõttu pidi leidma mõjuvama põhjuse kooli mitte minemiseks. Ja nii otsustasidki kaks reaalikat märtsi kolmandal nädalal minna tudengivarjuks. Kuna polnud teada, kas eesti keele kirjandi tulemuse saab teada neljapäeval või reedel, siis mindi igaks juhuks lausa kaheks päevaks.  Kusjuures ülikoolis veedetud tundide arv oli märgatavalt pikem, täpsemalt kaks korda, kui oleks olnud koolis veedetav aeg. Peale Tartu Ülikooli erinevate majade sai korraks käidud ka Treffneris, lihtsalt veendumiseks, et Reaal on ikka parem.

Tudengivarjuks käik tasus end igati ära. Soovitame seda kõigile, eriti neile, kellel on veel kahtlusi, kuhu ja mida edasi õppima minna. Sealsed tudengid oskavad väga hästi oma erialasid promoda ning nad veavad hea meelega segaduses gümnasiste päevaks endaga koolis kaasas. Nii et minge, kellel vähegi bussi- või porgandisõidu pileti jaoks raha on!

Huvitavat: Tartu asub Tallinnast lõuna pool (vähemalt nii väidetakse). Väite kinnituseks: Tartus olid päikselisemad ilmad kui Tallinnas. Väite ümberlükkamiseks: Tartus oli õhutemperatuur -8°…-12°C, Tallinnas oli samal ajal poole soojem.

Kust mujalt saada õigustus koolist puudumiseks kui õigusteaduskonna ja õiguse loengute külastuselt. 

Tutvuge Eeroga – Tartu Ãœlikooli oma Rene

Ülikooli jõudes avaneb võimalus lahendada ka elulisi probleeme.

Ja meie mõtlesime, et 2. korruse füüsikaklasside vaheruum on (katseteks vajalikku) träni pilgeni täis…

Kuidas teha vahet, kas oled Tartu ülikooli peamajas (kus asub usuteaduskond) või Physicumis (nn Füüsikumis)? Kui näed, et tunniplaan on paberil, siis oled peamajas, kui näed interaktiivset tunniplaani, siis oled Physicumis.

Kommenteerimine on keelatud.