Emakeelepäev reaalkoolis ehk vilistlaspäev vol. 2

14. märtsil tähistati Eestis emakeelepäeva. Osa reaalkooli õpilastele avanes võimalus osaleda iga-aastasel e-etteütlusel ning nii mõnigi sai ilmselt aru, mis on üüratult pikkade ja lohisevate lausete, mida meeldib paljudele, nii põhikooli kui ka gümnaasiumi õpilastele, kasutada oma kirjandites, tagajärg vaesele lugejale, kelleks on tihtipeale paberikuhja taga istuvad õpetajad, või kuulajale (kui saite lausest aru, siis ilmselt õnnestus ka etteütlus:).

Lisaks etteütlusele sai meie klass teha ka õpetaja Kristi Koidu poolt koostatud emakeelepäeva viktoriini, kus testisime nii oma õigekirja kui ka üldisi teadmisi kirjandus- ja keelemaailmast. Punktid varieerusid 11,5-st 4-ni (kokku 16-st). Nojah… Aga kui ei tule Tammsaare nimi meelde, siis lihtsalt ei tule.

Reaalkoolis esinesid oma luulekavaga vilistlased Jürgen Rooste ning Kalev K Vapper. Lisaks kaunitele isamaalistele luuletustele esitati ka pisut alternatiivsemat loomingut, nagu näiteks lugu koolitulistaja argipäevast või “toredast” jahimehest.

Miniviktoriin ka meie poolt: leia pildilt uudissõna

Kommenteerimine on keelatud.